Hoe maak je een Nurse Practitioner met een graad Andere Than Nursing Word

Een nurse practitioner (NP) is per definitie een geregistreerde verpleegkundige (RN) met ofwel een Master of Science in de verpleegkunde (MSN) of een doctor in de Nursing Practice (DNP). Er is een groeiende nationale beweging om alle NP's vereisen om de laatste, die vereist dat 3 tot 4 jaar van graduate studie dan de eisen aan een RN geworden verdienen. Als je een diploma in een niet-verpleegkundig gebied, zal je nodig hebt om een ​​tweede bachelor in de verpleegkunde te verdienen. Er zijn educatieve programma's beschikbaar om u te helpen dat te doen. De hoeveelheid tijd die het duurt om een ​​verpleeghuis programma zal afhangen van uw gewenste koers van de actie te voltooien. Hier zijn de belangrijkste stappen die u moet nemen, waaronder een aantal beschikbare opties.

Instructies

•  Verdien een Bachelor of Science in Nursing (BSN), een Associate Degree in de verpleegkunde (ASN), of een diploma van een erkende verpleging programma. BSN-programma's de langste tijd te nemen om (meestal 4 jaar voor iemand die niet al een bachelor's degree in een ander gebied in het bezit is) te voltooien, maar zijn de meest uitgebreide en bieden meer veelbelovende job doorgroeimogelijkheden in de huidige competitieve markt dan doen ASN of diploma's. Ook veel graduate-niveau opleidingen in de verpleegkunde vereisen dat u het verkrijgen van een BSN voorafgaand aan de toelating. Als u al een diploma in een andere dan verpleging veld, kunt u zich inschrijven voor een van beide een tweede graad BSN-programma of een versnelde BSN-programma. Versnelde BSN programma's duren 12 tot 18 maanden en zorgen voor de snelste route naar het verdienen van een BSN voor personen die al een diploma hebben behaald.

•  Steek de Nationale Raad Licensure Onderzoek, of NCLEX-RN, met het oog op een verpleeghuis licentie te verkrijgen. Andere eisen voor vergunningen van toepassing kunnen zijn, afhankelijk van de wet- en regelgeving van de staat waarin u wilt oefenen. Contact Bestuur van de verpleging van uw staat voor meer informatie. Met deze licentie, zult u in aanmerking komen voor een entry-level positie in de verpleging.

•  Werk als een licentie RN. Werkervaring helpt u kiezen voor een gebied van specialisatie en wordt vaak vereist voor toelating tot een graduate opleiding in de verpleegkunde (die nodig is om een ​​NP te worden).

•  Verdien een graduaat in de verpleegkunde - ofwel een Master of Science in Nursing (MSN) of een doctor in de Nursing Practice (DNP). De meeste, maar niet alle, stelt expliciet vereisen een graduaat om een ​​NP te worden. Alle staten vereisen echter nationale raadscertificatie voordat NP zijn toegestaan ​​om te oefenen, en de twee grootste certificerende instanties, de American Nurses Credentialing Center en de American Academy of Nurse Practitioners van de aanvrager verlangen, hetzij een MSN of een DNP houden. Versnelde masteropleidingen, die leiden tot de toekenning van zowel het BSN en de MSN, zijn beschikbaar voor personen die een bachelor's degree in een ander veld te houden. Deze vinden over het algemeen slechts 2 jaar in beslag, in vergelijking met 4 jaar voor iemand die niet al een diploma in het bezit is.

•  Prijzen nationale raadscertificatie in een gespecialiseerd gebied, zoals kindergeneeskunde, de gezondheid van vrouwen, gerontologie, psychiatrie en geestelijke gezondheid, spoedeisende geneeskunde, etc. Extra training en andere eisen voor vergunningen van toepassing kunnen zijn, afhankelijk van de specialiteit, en de wetten en voorschriften van de staat waarin u wilt oefenen. Contact Bestuur van de verpleging van uw staat voor meer informatie.