Hoe maak je een niersteen Diagnose

Een niersteen is een harde borg van zout van een zuur of een mineraal. Deze stoffen zijn normale componenten van urine, maar normaal te verdunnen tot een vaste stof te vormen. Zij kunnen echter nierstenen vormen wanneer de urine wordt voldoende geconcentreerd. De meeste nierstenen worden alleen gedetecteerd wanneer u een niet-gerelateerde onderzoek of als ze groot genoeg zijn om pijn bij het plassen veroorzaken.

Instructies

•  Let op pijn tijdens het urineren. Een niersteen die voldoende groot kunnen hevige pijn veroorzaken wanneer het vanuit de nieren via de ureter tijdens het urineren. Deze pijn ontstaat meestal aan de zijkant net onder de ribben en straalt naar de lies.

•  Voer laboratoriumtests. Bloedonderzoeken voor hoge niveaus van calcium en urinezuur kan bepalen of deze verbindingen verantwoordelijk voor de vorming van nierstenen kunnen zijn. Je zou worden gevraagd om urinemonsters over een periode van 24 uur te geven zien of de samenstelling van uw urine maakt nierstenen een waarschijnlijke mogelijkheid.

•  Voer een Computed Tomography (CT) scan. Deze beeldvorming methode is de meest definitieve manier om nierstenen te diagnosticeren. Het invasieve en nierstenen kunnen detecteren, ongeacht hun samenstelling. Vanwege de kosten, maar een CT normaal gescand wanneer een niersteen reeds sterk vermoeden.

•  Neem een ultrasoon beeld. Deze methode is veiliger dan een CT-scan en goedkoper, maar het kan ook niet kleine nierstenen detecteren. Het is bijzonder moeilijk om een ​​kleine niersteen te detecteren als het reeds in de blaas of de urineleider.

•  Voer een intraveneuze pyelografie. Bij deze test wordt het inspuiten van een contrastvloeistof in uw arm en het nemen van een reeks van x-stralen als de kleurstof door je lichaam beweegt. Dit is een ouder test, maar het kan nog steeds nuttig in het visualiseren van de blokkering van urine een niersteen veroorzaakt worden.