Hoe maak je een Meniscus letsel Wrap

Initiële behandeling van een meniscus blessure vereist slechts elementaire eerste hulp. De meniscus is het kraakbeen tussen het dijbeen en het scheenbeen, die schokken absorbeert in je knieën. Kleine scheuren in de meniscus oorzaak zwelling, maar ernstige scheuren kan leiden tot het kraakbeen te verjagen in het gewricht. Meniscus tranen zijn een veel voorkomende sportblessure, maar op lange termijn achteruitgang en schade veroorzaken onverwachte tranen ook. De Mayo Clinic adviseert online dat u uw meniscus blessure wikkel direct na het letsel optreedt om overtollig zwelling en ontsteking te voorkomen.

Instructies

•  Neem de druk af van de knie door te rusten het op een licht verhoogd oppervlak. Probeer niet om het been in de lucht te houden; deze stammen het zachte weefsel in het kniegewricht.

•  Wikkel de knie stevig met een elastisch drukverband. Begin van de kuit 1,5 cm onder de knieschijf. Wikkel rond de kuit omhoog, en overlappen de bandage. Laat slechts een halve centimeter van de bandage ontdekt door de volgende laag.

•  Steek de pleister over de bovenkant van de knieschijf schuin van de onderste inrichting (binnen) naar het bovenste voorste (voorkant). Wikkel de bandage volledig rond de dij twee keer en herhaal de diagonaal kruis over de knieschijf uit de bovenste binnenkant van de onderste voorste. Maak dit kriskras over je knie twee tot drie keer. Nogmaals, overlappen de bandage met een halve centimeter van de bandage ontdekt door de volgende laag. Bedek de knieschijf en de meeste zijdeel van het kniegewricht.

•  Wikkel de elastische drukverband omhoog op de dij als je begint uit verband te lopen. Bevestig het verband met spelden, of stop het losse uiteinde onder de andere lagen van de bandage om het te beveiligen.

•  Controleer de dichtheid van de bandage. Als u meer dan twee vingers botweg tussen je dijen en de bandage kan passen, het is te los. Als je niet kan passen twee vingers tussen hen, is het waarschijnlijk te strak. Als het verband veroorzaakt ongemak of snijdt circulatie, uitpakken en probeer het opnieuw.

•  Controleer mobiliteit van de knie. De bandage moet de knie te ondersteunen, maar niet helemaal de mobiliteit te beperken.

Hints

  • Van toepassing ijs om de gewonde knie, en houd het verheven. Zich te onthouden van lichamelijke activiteit, en gebruik krukken als de knie is te zacht om op te lopen.
  • Als een minderjarige meniscus blessure is terugkerend, de aanschaf van een neopreen kniebrace voor ondersteuning.
  • Letsels aan de meniscus gaan gepaard met beschadiging van de gewrichtsbanden en pezen in de knie.