Hoe maak je een medische noodsituatie Handle

Hoe maak je een medische noodsituatie Handle

De truc om de behandeling van een medische noodsituatie is voor te bereiden op het ergste. Een plan van aanpak bespaart u cruciaal moment. Om in te stellen in actie, je moet een kalme hoofd. Er zullen genoeg chaos om je heen zijn. Vasthouden aan het plan zal helpen houden u gericht. Hier zijn richtlijnen.

Instructies

1 Roep om hulp onmiddellijk als u denkt dat iemand is in een crisis. Wacht niet te lang. Dit geldt ook voor aanvallen, kortademigheid, bewusteloosheid, pijn op de borst, zware bloeden, ernstige maagpijn, mogelijk gebroken botten of vergiftiging.

•  Blijf op de telefoon met de dispatcher. Ze zijn opgeleid om te helpen tijdens noodsituaties. Ze zullen blijven vragen stellen en kan u helpen de persoon te stabiliseren totdat er hulp komt.

•  Keep calm, totdat de ambulance er krijgt. U moet nuchter zijn. Geruststellen van de patiënt en houd haar temperatuur comfortabel. Neem het een stap op een moment.

•  Praat met de patiënt om hem uit te gaan in shock. Vraag hem vragen over zichzelf, vertel hem verhalen. Angst en emotionele stress kan leiden dat hij in shock te gaan. Praten zal houden hem gericht op iets anders.

•  Maak het gemakkelijk voor de ambulance om u te vinden. Als er andere familieleden of vrienden rond, stuur ze op de dichtstbijzijnde hoek te staan. Zet de binnen- en buitenverlichting als het nacht. Alles om de vlag naar beneden de hulp, zodat ze niet hoeven te zoeken naar huisnummers.

•  Vraag om te rijden in de ambulance. Een familielid is meestal toegestaan ​​op de voorbank. Als het een jong kind, kunt u worden toegestaan ​​om te rijden in de rug.

•  Volg de ambulance naar het ziekenhuis. Doe je flashers en koplampen. Vergeet niet, je moet nog steeds aan alle verkeersregels.

Hints

  • Houd een gedrukte lijst met routebeschrijving naar uw huis, samen met het adres en noodnummers van vrienden, geplaatst in uw huis in de buurt van de telefoon.
  • Bereid nood informatiebladen en bewaar hem binnen handbereik. Dit omvat geboortedatum, sofi-nummer, allergieën, verzekering informatie en medische geschiedenis van elk kind.
  • Zodra een kind kan praten, kunnen ze worden geleerd om nummer 911 en praat met de dispatcher. Oefen dit met uw kind, met behulp van een stuk speelgoed telefoon.