Hoe maak je een Medical Billing Specialist Word

Of u wilt werken in een ziekenhuis of kantoor omgeving als een medische facturering specialist, zijn er verschillende basisvaardigheden moet je beheersen om dit doel met succes te volbrengen. Het bezitten van solide organisatorische vaardigheden zal u toelaten om positieve resultaten, ongeacht het genereren van de gekozen instelling. De volgende stappen zullen u helpen te leren hoe je een Medical Billing Specialist geworden.

Instructies

•  Zorg voor een certificaat of een diploma in de facturering veld medische. Er zijn verschillende scholen die een uitgebreide opleiding te bieden. Dit is niet een vereiste wanneer recruiters inhuren voor deze positie, maar met deze certificering helpt u opvallen in de kandidaat-zwembad. De meeste werkgevers verwachten dat je een basiskennis van de medische facturatie proces, dat kan worden verkregen door verschillende middelen hebben.

•  Work in ieder secretariële rol binnen een medisch kantoor om hulp te krijgen van uw voet tussen de deur en u helpen de werkervaring die u nodig te hebben om te werken op het gebied van medische facturering specialist te krijgen. Vraag uw collega's vragen en bereid zijn om te leren en nieuwe vaardigheden te verwerven buiten uw werk taken.

•  Bestudeer de indiening vorderingen proces van begin tot eind. Bepaal de afwijzing redenen door de herziening van een code die door de verzekeraar het uitleggen van de redenen bijzonder. Correcties dienovereenkomstig. Kijk voor eenvoudige redenen eerst als dit zal je redden van kostbare tijd doen van onnodig onderzoek te verliezen. Controleer de juiste spelling van de naam van de patiënt, geboortedatum's, geslacht en sofinummer. Doe hetzelfde voor de verzekerde persoon als goed.

•  Neem contact op met de patiënt als de informatie niet beschikbaar is in het bestand. Maak de correcties en opnieuw alle gerelateerde kosten.

•  Plaats alle betalingen ontvangen waardoor elke provider gecontracteerd aanpassingen zoals vereist door de wet. Soms verzekeringsmaatschappijen maken uur bij het invoeren van de toegestane hoeveelheden, dus je moet controleren deze als je een bericht te zorgen dat ze juist zijn. Alle fouten moeten beroep worden aangetekend bij de verzekeringsmaatschappij voor correcties. Volg de richtlijnen van het bedrijf heeft op zijn plaats om dit te bereiken.

•  Verslag allen ontkenden de lasten ten gevolge codeerfouten aan de codering specialist in uw afdeling .De wet vereist dat alleen gecertificeerde programmeurs veranderingen maakt in de medische codes van een patiënt als het eenmaal is vastgesteld een fout is gemaakt.

•  Handhaaf een nauwkeurig gedetailleerd logboek van al uw gesprekken met de patiënt of verzekeringsmaatschappij. Dit zal helpen iedereen die behoefte heeft om te kijken naar de rekening van een up-to-date verslag van de status van dit account. Meest bedrijf software programma's hebben functies die u in staat om dit te doen.

Hints

  • Zodra u bent ingehuurd in een medisch kantoor, vraag cross-getraind in andere gebieden te zijn. Dit is hoe de meeste facturering specialisten krijgen hun start.
  • Zolang je begrijpt elementaire medische facturering technieken voor het kantoor van uw werkgever, zal het niet lang duren om de software op uw specifieke kantoor gebruikt te leren nemen.