Hoe maak je een MCL knie letsel aan de gewrichtsbanden rehabiliteren

Hoe maak je een MCL knie letsel aan de gewrichtsbanden rehabiliteren

Een blessure aan de mediale collaterale ligament (MCL) vereist revalidatie ten volle gebruik van de knie terug te krijgen. Het ligament dat de botten van het bovenbeen naar het scheenbeen verbindt, het MCL is van vitaal belang voor de stabiliteit van de knie. Leer hoe u een MCL letsel veilig te rehabiliteren.

Instructies

•  Zoek een arts of fysiotherapeut die een saneringsplan specifiek voor uw unieke letsel kan creëren. Een volledig lichamelijk onderzoek moet worden uitgevoerd om te bepalen van de omvang van het letsel en de juiste oefeningen te worden voorgeschreven.

•  Rehabiliteer gebaseerd op de mate van ligament schade. Een kleine scheur vereist meestal een speciale kniebrace stabiliteit. Een MCL knieblessure vereist rust en het gebruik van ijs en comprimeert tot het beperken zwelling, terwijl de knie wordt verhoogd. Een drastische MCL scheur vereist meestal een operatie en uitgebreide oefening over een lange periode.

•  Oefening om een MCL letsel rehabiliteren. Voorzien van een stationaire fiets in uw revalidatie routine om het bereik van de beweging te verhogen. Begin op de fiets voor 20 minuten per dag op minimale bereik van de beweging. Geleidelijk verhogen van het bereik door het verlagen van het fietszadel. Sterkte-building oefeningen moeten ook worden gebruikt om zich te concentreren op het versterken van de quadriceps, de spieren die de knie ondersteunen. Voer leg extension oefeningen om kracht en flexibiliteit te verhogen. Verleng de been en houd deze positie een paar seconden. Langzaam laat de poot aan de quadriceps werken.

Hints

  • Volg de instructies van uw arts of fysiotherapeut als u rehabiliteren een MCL letsel om verdere schade aan de knie te voorkomen.