Hoe maak je een kind met een bipolaire stoornis Help

Hoe maak je een kind met een bipolaire stoornis Help

Bipolaire stoornis is een stemmingsstoornis die tussen 1 en 3 procent van de kinderen van de algemene bevolking treft, volgens Dr Mani Pavuluri, directeur van de Pediatric Mood Disorders Program aan de Universiteit van Illinois-Chicago. Symptomen van een bipolaire stoornis zijn onder schril verandert van extatische geluk aan diepe depressie evenals prikkelbaarheid, onverklaarbare woede en frequente stemmingswisselingen. Verschillende stappen kunnen worden genomen om te gaan met de aandoening en uw kind helpen.

Instructies

•  Leer jezelf en je kind op de aandoening. Hoe meer je weet, hoe beter je in staat zal zijn om uw kind te beheren haar medicatie en spot tekenen van een bipolaire episode. Zie een arts of psychiater om je kind formeel gediagnosticeerd. Vraag de arts of psychiater voor informatieve literatuur over de aandoening en de dingen die je kunt doen om een ​​betere ouder aan een bipolaire kind.

•  Houd een strak schema voor medicatie van uw kind. Als uw kind goed is gediagnosticeerd, hij zal waarschijnlijk worden gegeven een recept te helpen de balans van zijn stemmingen. Zorg ervoor dat uw kind neemt zijn medicatie op hetzelfde tijdstip elke dag als voorgeschreven om te helpen zijn symptomen verdwijnen.

•  Zorg voor een consistente slaap schema voor uw kind. Slaaptekort en grillig slaap cycli staan ​​bekend om emoties te gooien uit balans en maken de symptomen van een bipolaire stoornis erger. Proberen om je kind naar bed te gaan op hetzelfde tijdstip elke nacht wakker rond dezelfde tijd elke ochtend. Zorg ervoor dat zij krijgt ten minste acht uur slaap.

•  regelen het gebruik van stimulerende middelen zoals cafeïne en suiker. Te veel van een van beide cafeïne of suiker kan invloed hebben op de stemming en energieniveau van uw kind en zelfs vonk een manische episode. Wees voorzichtig met het geven van uw kind geen extra medicijnen voor een verkoudheid of allergie. Lees de doos van elk medicijn is voordat het aan uw kind om te zien of het veilig kan interageren met de bipolaire medicatie.

•  Laat uw kind bij te wonen reguliere therapie sessies met een erkende therapeut. Vind een arts of therapeut die gespecialiseerd is in een bipolaire stoornis of stemmingsstoornissen in het algemeen en uw kind hem te zien op een regelmatige basis. De arts of therapeut kan helpen uw kind leren om verder te gaan met haar stoornis.

•  Heb geduld en begrip met het kind. Herinner jezelf eraan dat uw kind niet op deze manier handelt uit eigen vrije wil, maar eerder als een gevolg van de bipolaire stoornis. Voorkomen dat je boos of overstuur met je kind als hij is het hebben van een bipolaire episode en nooit verwijten hem voor het feit dat de aandoening. Zulke kwetsende opmerkingen kan een negatieve invloed hebben op stemmingen en het temperament van uw kind en hem te verhinderen je te vertrouwen.

•  Wees er voor uw kind emotioneel. Het hebben van een bipolaire stoornis kan een levensveranderende, zelfs traumatisch ding voor een kind of tiener te zijn. Ondersteuning van uw kind worden als een schouder om op te huilen, door het geven van advies en kalmerende peptalks en door er te zijn om angsten en zorgen van je kind te luisteren.

Hints

  • Bipolaire stoornis heeft de neiging om anders te kijken bij kinderen dan bij volwassenen. Kinderen vaak aanwezig met stemmingen die elementen van manie (een verhoogde, expansieve of prikkelbare stemming) en depressie tegelijkertijd hebben.
  • De symptomen van deze aandoening kan op elk moment. Het zou kunnen beginnen in de kinderschoenen, maar de symptomen kunnen niet verschijnen pas later in de kindertijd, de adolescentie of vroege volwassenheid.
  • Initiëren van een 504 plan of handelingsplan op school zullen sommige teamvergaderingen met schoolpersoneel te betrekken. Vergeet niet dat je een belangrijk lid van het team in het ontwikkelen van een 504 plan of IEP. Uw inbreng is belangrijk en moet serieus worden genomen door het schoolpersoneel.
  • Het krijgen van een juiste diagnose kan zeer uitdagend. Een reden is dat de stoornis verschillend uitzien bij kinderen dan bij volwassenen. Een andere reden is dat veel kinderen symptomen van meer dan één aandoening, zoals obsessieve compulsieve stoornis, oppositioneel opstandige gedragsstoornis, Conduct Disorder, of Attention Deficit Hyperactivity Disorder kunnen hebben.