Hoe maak je een huis ABA Autisme Programma Start

Hoe maak je een huis ABA Autisme Programma Start

Applied Behavior Analysis (ABA) maakt gebruik van observatie, herhaling en positieve bekrachtiging om autistische kinderen te leren sociale, taal en motorische vaardigheden. Het wordt beschouwd als een van de meest succesvolle en gevestigde autisme behandelingen. Het creëren van een huis autisme programma kan een comfortabele leeromgeving te bieden voor uw kind, vooral in de eerste jaren. Lees verder om te leren hoe je een huis ABA autisme programma te starten.

Instructies

•  Begin zo vroeg mogelijk na de diagnose. Terwijl ABA niet autisme kan genezen, studies tonen aan dat bijna de helft van de kinderen die behandeld worden vóór de leeftijd van vier toonde significante verbeteringen in taalvaardigheid, sociaal functioneren en het IQ.

•  Plan een gecertificeerde ABA provider huren. Hoewel het is aan te bevelen dat ouders en verzorgers nemen ABA workshops, alle ABA-programma's, waaronder die uitgevoerd thuis, moet onder toezicht van een gecertificeerde ABA provider effectief te zijn. Omdat de training kan tot 40 uur per week, moet u mogelijk een supervisor en meer dan een therapeut in te huren.

•  Zoeken naar ABA therapeuten via lokale hogescholen en universiteiten. De toezichthouders moeten minstens vier jaar ervaring te hebben met een ABA-programma in aanvulling op een graad in de psychologie of een verwant gebied. De vraag naar ABA therapeuten is hoog, dus zorgen voor voldoende tijd om een ​​team samen te stellen.

•  Verbreed uw zoektocht naar begeleiders en therapeuten met behulp van online bronnen, zoals de websites ABA Aansluitingen en Ergotherapeut Jobs. Zie de bronnen hieronder voor een link.

•  Neem een ABA workshop. De meeste nemen een week in beslag en beide ouders moeten wonen, echter, is ABA training ook online aangeboden. Als ouder of verzorger kunt u uw kind voor te bereiden op full-time ABA training met oefeningen en lessen, terwijl u zich in het proces van het inhuren van uw therapeut en supervisor. Meer informatie over ABA workshops en trainingen op het Lovaas Institute website. Zie de bronnen hieronder voor een link.

•  Maak de juiste leeromgeving voor uw programma thuis. ABA training vereist een-op-een training in een ruimte waar uw kind geen afleiding zal hebben. Beginnen met het verzamelen van de nodige instrumenten, speelgoed en leermaterialen uw kind nodig heeft.

•  Bepaal de lengte van de tijd die u wenst om een home-based programma te gebruiken. Veel ouders vinden het doel te zijn dat hun kind uiteindelijk school zal gaan met zijn of haar collega's.

Hints

  • Omdat de vraag naar therapeuten zo hoog is, overweeg dan het inhuren van een student die nog niet afgestudeerd aan de universiteit, maar die ABA opleiding heeft afgerond om te werken onder leiding van een ABA begeleider.