Hoe maak je een heparine bolus Module Give

Hoe maak je een heparine bolus Module Give

Heparine wordt ook wel "bloedverdunners" en wordt gebruikt voor verschillende medische aandoeningen zoals stolsel preventie van diepe veneuze trombose (DVT) om de groei van stolsels die reeds zijn gevormd in de bloedvaten stoppen. Het wordt ook gebruikt in kleine hoeveelheden om de vorming van bloedstolsels in catheters of heparine sloten voorkomen, ook wel "heplocks 'die overblijven in aderen over een periode van tijd. Heparine kan ook diep onder de huid en als een verdunde oplossing worden geïnjecteerd in intraveneuze (IV) katheter.

Instructies

•  Bepaal de dosering gewicht, oplaaddosis en de infusiesnelheid van de medicatie. Normaal de ziekenhuisapotheek al zal een voorgevulde injectiespuit te geven aan de patiënt.

•  verkrijgen, beoordeling en controleren op juistheid en volledigheid van de bestelling van de dokter. Controleer de medicatie met de bestelling. Beoordelen van de patiënt grafiek of medicijnen record voor de vorige dosis en de grond. Controleer de juiste lab waarden gerelateerd aan de behandeling protocol heparine als dit eerste dosis van de patiënt.

•  Was uw handen en voorbereiden van de medicatie. Doe een onafhankelijke dubbele controle van de medicatie als heparine wordt beschouwd als een "high-alert drug" in uw ziekenhuis. Anders, met een tweede of derde licentie individuele controle van de medicatie kan geen kwaad en zal de veiligheid van toediening van geneesmiddelen te verhogen.

•  Voltooi een patiënt identificatieproces. Vraag naar de naam van de patiënt. Als de patiënt niet reageert, controleer arm band van de patiënt voor de juiste naam en de medische identificatienummer op aanvraag van de arts. Als de identiteit van de patiënt bevestigd, leggen de procedure voor de patiënt. Onthoud altijd dat alleen maar omdat een patiënt niet kan spreken, maar dat betekent niet dat hij niet kan horen.

•  Was uw handen en trek handschoenen. Kies een ader waar u de heparine bolus IV geven. Het beste is om een ​​grote ader te kiezen, zoals de ader in de antecubitale fossa van de arm. Veeg de site met een alcoholdoekje en vraag de patiënt om te ontspannen. Houd de ader, steek de naald onder een hoek van 45 graden en injecteer langzaam de medicatie zonder opzuigen. Adviseer niet bewegen, omdat deze blauwe plekken of bloedingen kan veroorzaken.

•  Druk op de 2-bij-2-inch gaasje op de injectieplaats, en houd voor maximaal twee minuten als de patiënt bloedt. Gebruik nooit een alcoholdoekje om druk op de site, omdat alcohol bevordert meer bloeden. Laat de site niet wrijven.

•  Gooi de spuit in uw laptop of aan de muur gemonteerde naaldcontainer. Verwijder handschoenen en was uw handen.

•  beoordelen en documenteren van de reactie van de patiënt op de plaats van injectie, en noteert u eventuele bloeden of bijwerkingen. Rapporteren aan de arts voor eventuele afwijkende bevindingen of bijwerkingen.

Hints

  • Heparine is een medicijn dat traditioneel wordt gedoseerd met een IV bolus van 5.000 tot 10.000 eenheden heparine, gevolgd door een infusie van 1.000 eenheden per uur, afhankelijk van elk ziekenhuis beleid protocol over de toediening van heparine.
  • Monitor voor het bloeden, zoals bloedend tandvlees, blauwe plekken, zwarte teerachtige ontlasting, bruin braaksel en bloedneus. Controleer gerelateerde laboratoria per protocol.