Hoe maak je een gezonde lever Get

Hoe maak je een gezonde lever Get

De lever is een van de grootste en belangrijkste organen van het menselijk lichaam. Het heeft vele functies, waaronder reiniging gifstoffen uit het lichaam en de bloedstroom. Maar door deze actie, toxinen en vetzuren kan ophopen in de lever. Uitspoelen van dit afval door de juiste voeding en lichaamsbeweging kan helpen om je lever gezond.

Instructies

Hoe maak je een gezonde lever Get

•  Spoel uw lever met veel water, meer dan de aanbevolen acht tot 12 glazen per dag als je kunt. Drink gezonde sappen. Grapefruit, cranberry en granaatappelsap staan ​​bekend om hun vermogen om gifstoffen spoelen uit het lichaam. Echter, grapefruitsap heeft ernstige interacties met bepaalde medicijnen en kruiden om zo te praten met uw arts eerst.

•  Neem het ontgiften van supplementen en thee. Detox thee, verkrijgbaar bij reformwinkels, helpen reinigen de lever en het lichaam te ontgiften. Russische Kombucha is zo'n thee. Het is een zoete thee gefermenteerd met bacteriën en gist die goed zijn voor het lichaam en het verbeteren van het vermogen van de lever om gifstoffen te filteren. Mariadistel is een andere thee die gifstoffen spoelt van de lever. U kunt mariadistel supplementen kopen bij een health food store. Of, brouwen mariadistel thee en voeg 1 eetlepel pepermunt verlaat om de effecten ervan te versterken.

•  Eet gezonde voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit, volle granen en mager vlees. Deze helpen uw lever goed functioneren. Voedingsmiddelen veel vet, suiker of zout zijn harder op de lever en moet worden vermeden.

•  Oefening om verder het lichaam te reinigen. Gifstoffen worden opgeslagen in vetcellen, en lichaamsbeweging helpt bij het elimineren van vet en spoelen toxinen als je zweet. Yoga, wandelingen en ademhalingsoefeningen goed werken voor mensen die het reinigen van hun lever.

•  Vermijd alcohol en drugs die de lever stam. Alcohol, illegale drugs, voorgeschreven en niet-voorgeschreven medicijnen kan alle schade aan uw lever.

Hints

  • Bepaalde kruiden kunnen uw lever beschadigen, en zelfs de hier vermelde kruiden kunnen schadelijk zijn als hoge doses worden genomen. Zie Bronnen voor meer informatie. Voorkom infecties, zoals hepatitis en milieuvervuiling of rook, die al moeilijk zijn voor je lever.