Hoe maak je een gebroken of sprained Toe Treat

Hoe maak je een gebroken of sprained Toe Treat

Het is gemakkelijk - en niet ongebruikelijk --to verwonden je tenen. Het laten vallen dingen op je voet, je teen stoten in het donker of het vangen van het op objecten kunnen alle toebrengen pijnlijke schade die het lopen moeilijk kan maken. Het is niet altijd gemakkelijk om onderscheid te maken tussen een verstuiking en een gebroken teen. Het hoeft niet altijd uit welke blessure je hebt, omdat de behandeling blijft hetzelfde of je een verstuiking of een pauze hebt. Praat met uw arts als u denkt dat u hebt verstuikt of gebroken je teen.

Het stoppen van de zwelling

Rust, ijs, compressie en elevatie - de RICE behandeling voor gezamenlijke, spieren en botten blessures - vermindert zwelling die onvermijdelijk optreedt met ander zacht weefsel of bot letsel. Voor de eerste paar dagen na een blessure, rust je voet kan helpen ofwel een verstuiking of een pauze. Het toepassen van ijs twee tot drie keer per dag gedurende 20 minuten en het verhogen van je voet, zodat je tenen hoger zijn dan het niveau van je hart vermindert de zwelling. Plaats ijs in een lekvrije plastic zak bedekt met een doek over de gewonde gebied.

Immobiliseren van een Toe

Verstuikingen en breuken te kwetsen, die uw mobiliteit beperkt. Dit is gunstig, omdat het verblijf van je voet houdt je van het maken van een blessure erger. Maar vroeg of laat, moet je om te bewegen en je teen moet stevig op hun plaats blijven. Tenen vereisen zelden afgietsels. De eenvoudigste manier om een ​​gewonde teen immobiliseren is om tape aan de niet gewonde teen ernaast. Als je een teen wikkel om het of tape aan de teen ernaast immobiliseren, zorg ervoor dat je niet naar de teen afgesneden bloedcirculatie. De teen moet roze blijven. Plaats gaas tussen de twee tenen demping en vocht.

Het verminderen van de pijn

Meestal kunnen niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, beter bekend als NSAID, zoals ibuprofen pijn van een verstuikte of gebroken teen behandelen na de eerste dag of twee van letsel. NSAID's kunnen maagklachten veroorzaken; het nemen van hen met voedsel kan helpen ongemak verminderen.

Het voorkomen van verdere schade

Het dragen van schoenen die de beweging van je teen te beperken kan helpen voorkomen dat verdere schade doordat het bot te genezen. Schoenen die de teen te houden van te bewegen veel ook helpen om de zwelling naar beneden en ongemak te voorkomen. Draag een ondersteunende schoen met een stijve zool die niet zal toestaan ​​dat je teen te buigen als je loopt. Uw arts zou kunnen suggereren een speciale schoen ontworpen met een stijve zool om je teen te beschermen terwijl het geneest.

Hints

  • De meeste van allemaal; laat uw verstuikte teen rusten!