Hoe maak je een evenwichtige voeding voor Teenagers Plan

Hoe maak je een evenwichtige voeding voor Teenagers Plan

Voeding kan worden gedefinieerd als wat we in onze mond als het wordt gebruikt als brandstof voor het lichaam om essentiële functies uit te voeren: de ademhaling, bewegen, groeien, spreken, denken. Goede voeding is de gehele levensduur belangrijk, maar het is van vitaal belang voor tieners. De tienerjaren zijn wanneer mensen groeien het meest, bouwen botdichtheid, en beginnen om levenslang gewoonten aannemen. Als het gaat om het plannen van een dieet voor een tiener, is het belangrijk om de aanbevelingen van de American Dietetic Association volgen porties uit elk van de groepen voedingsmiddelen en calorie behoeften.

Instructies

•  groenten toevoegen aan je boodschappenlijstje. De aanbevelingen zijn 2 tot 3 kopjes per dag voor tieners. Een portie groene bladgroenten is 2 kopjes, en voor ongekookte groenten, 1 kopje. Alle groenten zijn goed, maar groene bladgroenten zoals spinazie en boerenkool zijn enkele van de meest voedzame. Ze bevatten vitamine K, die ontsteking en ijzer, wat vooral belangrijk voor tienermeisjes na de puberteit vermindert. Andere grote groenten zijn tomaten en paprika's, die zijn rijk aan vitamine C. zijn

•  vruchten toevoegen aan uw boodschappenlijstje. Doel voor uw tiener om 1 tot 2 kopjes per dag te consumeren. Probeer het toevoegen van vers fruit aan granen in de ochtend, een appel voor snack, en een fruit en yoghurt room voor het dessert. Fruit bevat veel vitaminen en mineralen, maar het bevat ook vezels die kunnen helpen bij de spijsvertering en helpt tieners om een ​​vol gevoel.

•  Voeg volkoren granen aan uw boodschappenlijstje. Volkoren brood, pasta en ontbijtgranen zijn grote manieren om de 3-oz ontmoeten. aanbevelingen voor de dag. Een sneetje brood of 1 kopje van granen wordt geteld als 1 oz. Korrels zijn belangrijk omdat ze koolhydraten, die het nummer een energiebron voor het lichaam. Moedig tieners om kleine maaltijden te eten om de twee tot drie uur om te helpen de bloedsuikerspiegel op peil te houden. Dit kan helpen met de concentratie op school en overeten later op de dag te voorkomen.

•  Voeg melk en zuivelproducten aan je lijst; ze bekend om sterke botten maar bevatten ook kalium, vitamine D en eiwitten. Kalium is belangrijk voor gezonde spierfunctie, en vitamine D is nodig voor gezonde botten. Bij het kiezen van zuivelproducten, kiezen voor de vetarme versies. De aanbevelingen zijn 3 kopjes per dag voor kinderen en jongeren. Een beker melk of yoghurt of 1 1/2 oz. kaas telt als één portie.

•  Voeg goede bronnen van eiwit aan uw lijst, zoals mager kip, mager lunch kalkoen vlees, eieren, vis, tofu of bonen. Eiwit is belangrijk voor een gezonde spieren, huid en haar, dus zorg ervoor dat uw tiener is het krijgen van de aanbevolen 5 tot 6 oz. dag. Volg grootte van de porties en trim het overtollige vet. Als een tiener besluit om vegetariër te worden, ondersteunend en probeer het koken met tofu of aanvullen rijstgerechten met een portie bonen.

•  Aankoop olijfolie voor roerbakken groenten of pindakaas op appels te zetten. De aanbevelingen suggereren niet meer dan 6 theel. van toegevoegde vetten / oliën per dag voor deze leeftijdsgroep. Enkelvoudig onverzadigd vet en meervoudig onverzadigd vet, ook bekend als de "goede" vetten nodig zijn in kleine hoeveelheden. Dit komt omdat ze essentiële vetzuren die het lichaam niet kan maken bevatten. Verzadigd vet en transvetten zijn de "slechte" vetten die u wilt beperken in het dieet van een tiener, omdat ze kan leiden tot hoge cholesterol en kan het risico op hart- en vaatziekten verhogen.

Hints

  • Denk aan de drank dat tieners kiezen. Probeer om energiedranken, pop en koffie dranken te beperken of hen niet toelaten thuis. Ze worden niet aanbevolen voor deze leeftijdsgroep omdat ze slaapproblemen, holtes of cafeïne afhankelijkheid kan veroorzaken. In plaats daarvan suggereren water, melk of ijsthee bij de maaltijden.
  • Ondersteunen gezonde keuzes van uw tiener. Vraag tieners om boodschappen te gaan of om te helpen met het diner.
  • Meer informatie over calorie aanbevelingen voor leeftijden en geslachten bij de My Piramide website
  • Maar benadrukt het belang van een gezonde voeding, probeer niet om tieners te laten denken dat je insinueren een gewicht probleem schrikken. Soms kan een negatieve opmerking of te veel gepraat over "dieet" kan eetproblemen veroorzaken. Eetstoornissen komen vaak voor in de tienerjaren en kan schadelijk zijn voor een goede gezondheid te zijn.