Hoe maak je een EMR Implementeer

Hoe maak je een EMR Implementeer

Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg maken gebruik van elektronische medische dossiers, of EPD, over de hele wereld. Medisch dossier van een patiënt kan een gedrukte bestand of een elektronisch bestand zijn. Een instelling voor gezondheidszorg of medische praktijk kunnen ervoor kiezen om te converteren van papieren medische dossiers te EPD. Deze bestanden worden opgeslagen op een computer systeem, memory stick of schijf. Het maken van de overgang van papieren medische dossiers om een ​​EPD-systeem kan probleemloos worden gedaan door het volgen van een paar eenvoudige stappen.

Instructies

•  Koop een EMR software programma dat het beste past bij de behoeften van de professionals in de gezondheidszorg. Software is beschikbaar online en via software bedrijven. Zorg ervoor dat de gekozen software is compatibel met het computersysteem gebruikt op uw locatie. Oudere computersystemen moet worden bijgewerkt of vervangen geschikt EMR software zijn. Koop software die voldoet aan de behoeften van het kantoor --- bijvoorbeeld, wilt u misschien de mogelijkheid om records geopend door meerdere gebruikers tegelijkertijd, het gemak van toegang, file beperking instellingen, of gebruikersvriendelijkheid hebben. Neem contact op met een vertegenwoordiger om ervoor te zorgen dat u de juiste software te kopen.

•  Installeer de software die je hebt gekocht in het computersysteem van de faciliteit. Volg de installatie-instructies die bij de software. Neem contact op met een IT-specialist voor hulp bij de installatie, indien nodig. Maak de nodige computer systeem upgrades vóór de installatie van de software te kunnen garanderen dat het goed werkt. Nadat de software is toegevoegd aan het computersysteem, test het programma om het correct functioneert; uit te werken eventuele bugs of problemen voorafgaand aan het gebruik van de software in de faciliteit. Stel eventueel noodzakelijke beperking instellingen; toewijzen medewerkers gebruikers-ID's en tijdelijke wachtwoorden.

•  Trein medewerkers hoe de EMR programma correct voorafgaand aan het gebruik ervan in het kantoor te gebruiken. Nadat de software is geïnstalleerd, houdt een bijeenkomst om werknemers te informeren hoe het programma te gebruiken. Geven medewerkers hun gebruikers-ID's en tijdelijke wachtwoorden. Instructies over hoe het systeem te gebruiken kan ook gedaan worden één-op-één. Maak een korte, makkelijk om instructies te begrijpen dat aan werknemers, waarop zij kunnen verwijzen als ze een vraag. Laat medewerkers om te oefenen met behulp van de EMR programma om een ​​correct gebruik te garanderen. Zorg voor een voldoende hoeveelheid tijd voor medewerkers om het nieuwe systeem te leren voorafgaand aan het gebruik ervan in het kantoor, om te helpen de overgang van papieren bestanden naar EMRs eenvoudig en efficiënt.

•  Informeer patiënten dat het kantoor wordt het omzetten naar een EPD systeem voorafgaand aan het gebruik ervan in het kantoor. Dit maakt het mogelijk patiënten op de hoogte met betrekking tot hun medisch dossier te blijven. Het adviseren van de patiënten voorafgaand aan het kantoor gebruik van het programma hen in staat stelt om te vragen en voice zorgen te vragen. Maken en distribueren van hand-outs aan patiënten met betrekking tot de privacy praktijken gebruikt om records vertrouwelijk te houden. Het informeren van patiënten over de conversie vóór ook laat stafleden ondertekeningen of aanvullende informatie die nodig kan zijn om het proces te voltooien verkrijgen. Geduldig handtekeningen kunnen nodig zijn om de patiënt te bevestigen op de hoogte is van de privacy-rechten, of naar het kantoor toestemming om hun persoonlijk medisch dossier aangaan van een EPD-systeem toe te kennen.

•  Houd ziekenhuizen, zorginstellingen en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, zoals therapeuten en apothekers, van de bekering van de faciliteit van papieren medische dossiers om een EPD-systeem. Hiermee kunnen andere voorzieningen die ook EMR systeem te synchroniseren in het programma en toegang patiëntendossier. Gebruikers-ID's en tijdelijke wachtwoorden kan nodig zijn om alle beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die toegang nodig tot medische dossiers patiënt te verstrekken. Trainen degenen die onbekend zijn met het programma om het gemak van toegang te garanderen, indien nodig. Geef hand-outs met de instructies, beperkingen en beperkingen met betrekking tot de EMR systeem om professionele zorgverleners, om complicaties tijdens gebruik te voorkomen.