Hoe maak je een Cystic Fibrosis genetische test Krijg

Hoe maak je een Cystic Fibrosis genetische test Krijg

Cystic fibrosis is een levensbedreigende erfelijke aandoening. Vroegtijdige opsporing en de juiste voedingszorg op jonge leeftijd kan helpen bij het verbeteren de gezondheid van de betrokken persoon, maar er is geen remedie voor de ziekte. Veel verzekeringsmaatschappijen zullen nu dekking van de kosten van een mucoviscidose genetische test.

Instructies

Hier krijg je een genetische test voor Cystic Fibrosis

•  Onderzoek mucoviscidose grondig zodat u uw arts op de hoogte stellen als je denkt dat je nodig zou kunnen hebben om een genetische test voor mucoviscidose krijgen. Een familiegeschiedenis van deze of andere erfelijke genetische aandoeningen maakt u een goede kandidaat voor een cystic fibrosis genetische test.

•  Krijg een cystische fibrose genetische test voordat u zwanger wordt als u denkt over het starten van een gezin. Artsen zullen uw bloed of speeksel testen op de aanwezigheid van een genmutatie die verantwoordelijk is voor cystic fibrosis.

•  Laat je partner getest op cystic fibrosis ook. Als beide ouders drager zijn, is de kans van uw kind zal de ziekte erven zijn sterk.

•  Overweeg in vitro fertilisatie als een optie als beide ouders dragen de cystic fibrosis genmutatie. Bij deze werkwijze kunnen artsen elke bevruchte eicel de aanwezigheid van cystic fibrosis testen voordat deze wordt ingebracht in de baarmoeder. Op deze manier kunnen ze er zeker van zijn dat alleen de eieren vrij zijn van cystische fibrose zijn toegestaan ​​om te rijpen en zich ontwikkelen tot een embryo.

•  Erken dat er een grote kans dat je zal moeten een zeer harde beslissing te nemen. Als je de ontwikkeling van het embryo heeft cystic fibrosis, weten dat haar leven zal kort worden geknipt en zijn gezondheid zal altijd slecht zijn. Beëindiging van de zwangerschap is iets wat je zal moeten overwegen.

•  Test de ontwikkeling van de foetus voor cystic fibrosis. Soms zijn ouders niet weten dat ze drager tot medio zwangerschap. Artsen kunnen een CVS-test uit te voeren tijdens de elfde week van de zwangerschap te controleren op cystic fibrosis of een vruchtwaterpunctie tijdens de zestiende week.

Hints

  • Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij om ervoor te zorgen dat ze betrekking hebben op de kosten van genetische tests van dit type voordat u naar uw arts.
  • Omgaan met de fysieke, emotionele, psychologische en financiële stress van de zorg voor iemand met cystic fibrosis kan moeilijk zijn. Studies tonen aan dat mensen die zich aansluiten bij een cystische fibrose steungroep beter dan degenen die dat niet doen. Lokale bijeenkomsten van de Cystic Fibrosis Foundation voordoen in steden in het hele land elke dag.