Hoe maak je een CPAP Mask steriliseren

Continuous Positive Airway Device (CPAP)-apparatuur meestal niet sterilisatie bij normaal thuisgebruik vereisen; grondig dagelijks wassen van het masker en de luchtslang is meestal alles wat nodig is. Echter sterilizatiion vereist klinische omgevingen waar meerdere patiënten worden met een masker, bijvoorbeeld tijdens de slaap studies. Volledige sterilisatie van een CPAP masker vereist waterstofperoxidegas flux sterilisator, die werkt bij lage tempertures om schade aan de plastic of silicone delen van het masker te voorkomen.

Instructies

•  Verwijder alle wegwerpartikelen van het masker (bijvoorbeeld neus pufjes). Spoel het masker grondig in antibacteriële zeep en warm water; laat het volledig drogen. Wikkel het masker in het omgaan met papier.

•  Schakel de sterilisator en laat het opwarmen gedurende 30 minuten. Als er een bericht op het display van de sterilisator geeft aan dat hij behoefte heeft aan een nieuwe waterstofperoxide cartridge, installeert u een nieuwe cartridge volgens aanwijzingen van de fabrikant.

•  Open de deur van de sterilisator en plaats het masker op een van de planken binnen. Wees voorzichtig dat geen enkel deel van het masker raakt de wanden van de sterilisator. Sluit de deur stevig vast.

•  Selecteer "Standard Cycle" op het scherm van de sterilisator display. De sterilisator wordt opnieuw warm gedurende 10 minuten, dan beginnen de sterilisatiecyclus. Het zal de resterende tijd van de cyclus op het scherm weer te geven.

•  Raak "Gereed" op het scherm van de sterilisator worden weergegeven wanneer u het aangeeft de cyclus is voltooid. Open de deur en verwijder het masker.