Hoe maak je een chemische afhankelijkheid Overcome

Hoe maak je een chemische afhankelijkheid Overcome

Chemische afhankelijkheid is het dwangmatig gebruik van illegale of legale drugs of alcohol. De gebruiker meestal wil stoppen afhankelijk van de chemische stof, maar kan niet, hoewel het gebruik ervan ravage aanricht in zijn leven. Enkele veel voorkomende medicijnen die mensen ontwikkelen afhankelijkheid van zijn opiaten, cocaïne, alcohol, amfetaminen, anabole steroïden en hallucinogenen. Het is vaak heel moeilijk, maar niet onmogelijk, om jezelf te bevrijden van de chemische afhankelijkheid zonder behandeling van een specialist in de verslavingszorg. De specialist geeft de verslaafde verschillende manieren van omgaan met stress, woede en het gedrag of probleem dat resulteerde in de verslavingszorg in de eerste plaats.

Instructies

•  Word lid van een zelfhulpgroep, zoals de Anonieme Alcoholisten of Narcotics Anonymous. Neem contact op met een lokale geestelijke gezondheidszorg agentschap of uw kerk om deze of andere steungroepen in uw omgeving te vinden. Het zien van de worstelingen, doorbraken en triomfen van mensen die kampen met hetzelfde type van chemische afhankelijkheid helpt stellen u in staat om te gaan en geeft je tips over het slagen in het programma zelf.

•  Stel een nauwe, vertrouwde vriend om uw verantwoording partner. Dit moet iemand die je kunt bellen op elk moment van de dag of nacht, wanneer u worstelt met een drang voor de chemische zijn.

•  Ga naar de sociale activiteiten die "veilig"; Dit zijn plaatsen waar je niet tegenkomen mensen die misbruik maken of die u aanmoedigen om dit te doen.

•  Vraag een vriend om u rollenspel situaties waarin je ervaart dringt om te genieten van de chemische afhankelijkheid helpen. Oefen het draaien van het geneesmiddel of andere stof hoe verleidelijk het is om deel te nemen. Rollenspel helpt je leert effectieve manieren om je eigen gedrag te controleren als het dezelfde soort situaties doet zich voor in het echte leven.

•  Identificeer de emoties, behoeften en situaties waarin de drang om te genieten van de chemische afhankelijkheid aanwezig zijn. Leren vaardigheden die helpen voorkomen dat de situaties of aanvaardbare manieren om uw wensen te voldoen of omgaan met je emoties. Visualiseer jezelf omgaan situaties op een aanvaardbare manier en niet waar je niet bezwijken voor de verleiding.

•  Kijk voor vreugde in je leven in alledaagse situaties. Leren om plezier te vinden in de eerste slokjes van je 's ochtends koffie, geniet van de frisheid van de lucht na een regenbui of het kijken naar je kind gillen van plezier bij het zien van een schattige puppy.

•  Oefen meditatie, gebed of een andere techniek die je kalmeert, helpt je te focussen op de leuke aspecten van uw leven en kunt u een gevoel van rust te vinden. Doe dit elke dag als een ritueel; maak het zo belangrijk is als eten, tandenpoetsen of baden. Wetende dat je een bepaalde tijd om te kalmeren, te ontspannen en te centreren jezelf elke dag kunt u zich verheugen op die tijd van verjonging en maakt de frustrerende momenten in de dag lijken minder belangrijk.

Hints

  • Begin opnieuw als je faalt. Iedereen heeft verschillende tarieven van het succes; alleen maar omdat je een keer falen betekent niet dat je zal dit opnieuw doen. Neem een ​​kleine, baby stap of dag tegelijk.
  • Houd het acroniem "HALT" in het achterhoofd. Het staat voor Hungry, Angry, Lonely of moe. Vermijd situaties waarin je deze gevoelens. Als u een van deze bijwerkingen ervaart, de situatie te verhelpen met acceptabel gedrag. Doe dit voordat de verleiding om te vertrouwen op uw chemische afhankelijkheid krijgt te sterk.
  • Als alcohol is uw probleem en moet je naar een evenement waar drank wordt geserveerd - voor een werk-gerelateerde of andere type van de partij - het bezit van een niet-alcoholische drank en drink het gedurende de nacht. Als u weet dat niemand zal beschikbaar zijn, zelf meenemen.
  • Vermijd het vervangen van een andere verslaving voor degene die u probeert op te geven. Zo nemen geen drinken, te roken of te veel eten als vervanging voor de andere afhankelijkheid. Leer effectieve coping-vaardigheden, zodat je niet hoeft te leunen op een kruk.
  • Roep de hulp van een arts of een vertrouwenspersoon als je niet kunt de strijd van de verslaving op uw eigen. Veel begeleiders en artsen werken op een glijdende schaal van, en heb je alleen te betalen wat je kunt veroorloven, die mogelijk niets zou kunnen zijn. Je leven is de moeite waard om de noodzakelijke veranderingen om opnieuw te beginnen.