Hoe maak je een blinde persoon om een ​​Cane Teach

Hoe maak je een blinde persoon om een ​​Cane Teach

Lesgeven blinden navigatie en oriëntatie vaardigheden door middel van het gebruik van een witte stok, een zogenaamde "long" of "mobiliteit" cane, is een zeer gespecialiseerd vakgebied. Professional certificering vereist een master's degree. Een blinde persoon werkt met een gekwalificeerde leraar, tijdens een vier-fasen, om de juiste techniek te leren. Het riet helpt haar gebruikers formulier mental maps van zijn omgeving, terwijl het veilig en met vertrouwen op reis doorheen. Cane vaardigheid is de eerste stap op weg naar onafhankelijkheid voor een blinde persoon. Meest blindengeleidehond programma's maken het een vereiste voor in aanmerking te komen.

Instructies

•  Geef je student het riet. Leer hem te kunnen houden, met een hand gecentreerd voor het lichaam. Instrueer hem om het te verplaatsen met de pols en de vingers alleen. Arm moet nog steeds blijven. De tip van het riet beweegt in een boog over inch breder dan het lichaam, in het ritme van loopsnelheid. Oefen het lopen met de stok om uw student motorische vaardigheden te ontwikkelen.

•  Introduceer afleiding voor uw student om te overwinnen. Hij nodig heeft om zich te concentreren op het behoud van de juiste stok techniek, zonder off zijn pas wordt gegooid door de afleidingen die hij tegenkomt bij het gebruik van de stok op zijn eigen. Vraag hem vragen terwijl hij loopt, zodat hij kan wennen aan het dragen van een gesprek tijdens het gebruik van het riet. Uw student moet instinctief zichzelf te corrigeren eventuele fouten in het vasthouden of het verplaatsen van het riet, na het ontwikkelen van een gevoel voor goed en kwaad posities.

•  Voeg ruimtelijke oriëntatie. Moedig je student aan de stand van de zon te voelen, let op de richting van een briesje, en luister voor onbekende geluiden. Hij kan niet reageren op visuele aanwijzingen, zodat zijn andere zintuigen moeten veel meer naar fijn afgestelde naar de omgeving. Urge hem om mentale lijsten van bezienswaardigheden en referentiepunten te compileren op diverse routes. Praktijk lopen van de ene naar de andere en weer terug.

•  Leer uw studenten hoe te herkennen en te reageren op subtiele signalen gevaar aanduiden. Hij moet leren om aandacht te besteden aan informatie het riet wordt de communicatie over de directe omgeving. Deze omvatten waarschuwingen van naderende druppels, zoals een stoeprand of een open mangaten, gevaren zoals plassen en patches van ijs, en onverwachte obstakels op de stoep. Uw student moet in staat zijn om de punt van de stok dompelen iets over de rand van een daling voordat hij bereikt het voelen. Hij moet zien hoe het riet voelt op verschillende texturen van het terrein, en weten wanneer het hem waarschuwt voor de aanwezigheid van vreemd geconfigureerde obstakels, zoals het uitstekende stuur van een fiets.

Hints

  • De lengte van de tijd zal het een blind persoon te nemen om riet vaardigheid te bereiken, hangt af van de vraag of hij leert in een groep programma op een school voor blinden of het krijgen van een-op-een instructie thuis. Leeftijd, mate van slechtziendheid en de praktijk zijn ook factoren.