Hoe maak je een Bijbels 12 Step Program Ontwerp

Hoe maak je een Bijbels 12 Step Program Ontwerp

De eerste 12-stappen programma werd door Anonieme Alcoholisten voorgesteld in 1939. Dit programma ging op 12-stappen programma's te inspireren voor drugsgebruikers, eters, debiteuren en andere verslavend gedrag. Om een ​​originele en complete 12-stappen programma te ontwerpen, moet je programma te voldoen door de American Psychological Association geschetst minimumeisen.

Instructies

•  Schrijf de hoofdmoot van een 12-stappen programma, elk boven een apart vel papier. Deze kenmerken zijn: toegeven dat je je verslaving niet kan beheersen, het herkennen van een grotere kracht kan u helpen de verslaving te overwinnen, het onderzoeken van fouten gemaakt in het verleden met een sponsor, waardoor redelijke genoegdoening voor deze fouten, het definiëren van een nieuwe gedragscode en het streven om te leven door het en het helpen van andere verslaafden te overwinnen hun strijd.

•  Zoek bijbelverhalen die correleren met elk van deze eisen. Bijvoorbeeld, kunt u ervoor kiezen de barmhartige Samaritaan gelijkenis aan de laatste eis aan te pakken, het helpen van andere verslaafden met hun strijd. U mag de kruisiging van Jezus te gebruiken als een voorbeeld van goed te maken voor fouten, omdat de Bijbel zegt dat Jezus voor de zonde van de mens stierf.

•  Noteer de tekst en uitleg van elk van de Bijbel gelijkenissen, citaten en verhalen die je te vinden. Als een verhaal correleert met een stap, schrijf de tekst en uitleg onder de stap voor de organisatie.

•  Lijstvoorbeeld van deze kenmerken van dag tot dag leven. Schrijf deze voorbeelden onder de bijbelse verwijzingen die je hebt verzameld. Dit zal helpen de studenten hebben betrekking op de gelijkenissen, citaten en verhalen op een persoonlijk niveau.

•  Maak oefeningen om elke stap te versterken. Gebed, meditatie, biecht en vergeving oefeningen zijn een paar van de vele beschikbare opties. Deze oefeningen kan worden tussen partners in de groep, tussen een verslaafde en zijn sponsor, of een privé-sessie van het gebed tussen de verslaafde en God als ze God weet.

•  Schrijf een redelijke tijdlijn voor het voltooien van elke stap. Bereken de tijd die nodig is om te lezen, te begrijpen en vragen stellen over de Bijbelverhalen. Bereken discussie tijd. Vertrekken tijd voor mensen om fouten te maken en te weerstaan ​​verandering. Wees flexibel met het schema, zoals elke student zijn eigen tempo zal hebben.