Hoe maak je een Behavior Intervention Plan voor een autistisch kind maken

Hoe maak je een Behavior Intervention Plan voor een autistisch kind maken

Een gedrag interventieplan richt probleemgedrag wordt weergegeven door een autistisch kind en geeft strategieën om het gedrag te veranderen. Het wordt gebruikt om een ​​kind in een klaslokaal, sociale of thuisomgeving helpen, maar wordt meestal gebruikt in een school setting. Een team van de school professionals meestal het ontwikkelen van het plan, met inbreng van de ouders. Een goed plan zal helpen het kind slagen op school en sociale relaties.

Instructies

•  Verzamel basisgegevens om incidenten te documenteren. Let op de tijd, gebeurtenissen die leidden tot incidenten van probleemgedrag, welke personen aanwezig waren op het moment, en wat er tijdens of na het incident gedaan.

•  Identificeer sterke en zwakke punten van het kind. Zorg ervoor dat het plan richt zich op de zwakke plekken en werkt met zijn sterke punten.

•  Erken gedragingen die er de oorzaak van problemen. Halen uit de vaardigheden die je voelt het kind ontbreekt. Identificeer "rode vlaggen" of gedragspatronen die een agressieve uitbarsting betekenen. Een lijst van het probleem gedrag op het gedrag interventieplan in bondige, definitieve voorwaarden.

•  Zoek uit hoe het kind het meest effectief leert - door actie, luisteren of zien. Gebruik de juiste zintuiglijke signalen bij het plannen van activiteiten en het werken met het kind. Bijvoorbeeld, moet een visueel kind getoond Foto haar dagelijkse geplande activiteiten, visuele timers te tonen wanneer activiteiten beëindigen duidelijke visuele grenzen van gebieden zij niet betreden en visuele reminders op verschillende tijdstippen vóór een overgang optreedt.

•  Kies versterking en straf op basis van voor-en afkeuren van het kind. Goed gedrag kan worden beloond met de activiteiten van het kind geniet, favoriete speelgoed of voedsel. Intrekken van oogcontact en een time-out kan zijn strategieën die worden gebruikt voor het bestraffen van slecht gedrag. Schema activiteiten zodat gemakkelijk degenen, zoals vrije tijd of spelen, volgen harde enen en dienen als positieve bekrachtiging.

•  Zorg ervoor dat het plan bevat duidelijke instructies voor docenten en medewerkers en hen in staat stelt om aan te geven welke methoden worden gebruikt om te leren en vooruitgang te meten.

•  Analyseer het plan periodiek de doeltreffendheid ervan bepalen. Maak de nodige wijzigingen.

Hints

  • Voorgestelde onderzoek lesmethoden om hun effectiviteit en veiligheid te bepalen. Ontdek hoe de resultaten zullen worden gemonitord en geëvalueerd.
  • Zorg ervoor dat het plan is een goede fit met het beleid en de regelgeving van de school.