Hoe maak je een behandelplan voor Geestelijke Gezondheid Schrijf

Hoe maak je een behandelplan voor Geestelijke Gezondheid Schrijf

Therapie is een proces waarin je een cliënt die te maken heeft met psychische problemen te behandelen. Een behandelplan is nodig om de precieze problemen die u behandelen en de manieren waarop ze zullen worden aangepakt lokaliseren. Het stelt specifieke doelen die het mogelijk maken zowel u als de klant om de voortgang te beoordelen. Het fungeert als een belangrijke wegenkaart, die begeleiding op de weg naar de doelen en instructies over hoe om hen te bereiken.

Instructies

•  Stel behandeldoelen met de klant. Deze doelstellingen moeten zo specifiek mogelijk te zijn. Bijvoorbeeld, als u de behandeling van iemand met een sociale angststoornis, niet een algemene doel gebruiken, zoals "het verminderen van angst." Kom met concrete, meetbare doelen, zoals en "Client staat om comfortabel te benaderen en te praten met vreemden zal worden" "Client zal sociale bijeenkomsten bij te wonen in plaats van thuis te blijven als gevolg van angst."

•  Ontwikkel specifieke stappen voor elk van de doelen. U kunt dit doen op uw eigen, op basis van uw professionele expertise, of u kunt een planning van de behandeling boek raadplegen. De stappen moeten de specifieke maatregelen die de cliënt kan nemen om elk doel te bereiken.

•  Bespreek de stappen met de klant, het maken van de juiste aanpassingen indien nodig. In de client-centered behandeling, moet de stappen capaciteiten van de cliënt en beperkingen rekening houden. Zij moet het mogelijk maken de klant om kleine successen die fungeren als de basis voor grotere hebben.

•  Maak een tijdschema voor het behandelplan. Samen met de opdrachtgever, beslissen hoe lang elk doel moet nemen. Je kunt ook een tijdschema op de afzonderlijke stappen indien nodig. Bepaal hoe vaak vooruitgang moet worden beoordeeld. Meestal gebeurt dit bij elke counseling sessie, maar dat kan variabel zijn.

•  Noteer het plan op een behandeling planner vorm. Als u voor een geestelijke gezondheid bureau werken, moet het officiële formulieren voor u te kunnen gebruiken. Als u in de particuliere praktijk, kunt u uw eigen formulieren op basis van sjablonen in behandeling planner boeken of op basis van uw eigen kennis en ervaring te creëren.

•  Laat uw klant ondertekenen de ingevulde behandelplan formulier. Dit betekent zijn buy-in voor het plan. Zorg ervoor dat hij het leest voordat u zich aanmeldt om ervoor te zorgen dat hij is comfortabel mee. Geef hem een ​​kans om te vragen om opheldering te vragen voordat u ondertekent.

Hints

  • Hoewel een behandelplan is bedoeld om de therapie op het goede spoor te houden, als een counselor je flexibel moet zijn. Als een klant is in een crisis, kunt u gereserveerd het plan en de sessie focussen op de crisis. Echter, als dit gebeurt te vaak, moet je het aan te pakken met de cliënt, omdat het de effectiviteit van de begeleiding zal aantasten.