Hoe maak je een angst voor slangen Overcome Met behulp van de Humanistische Approach

Hoe maak je een angst voor slangen Overcome Met behulp van de Humanistische Approach

De meeste mensen vrezen slangen tot op zekere hoogte. Het is een overlevingsinstinct bang voor een dier dat je zou schadelijk te zijn. Voorzichtig zijnd rond slangen is niet het probleem, maar laat je angst de controle van uw alledaagse handelingen of keuzes is een probleem. Het vermijden van een angst overdrijft vaak het effect en maakt het slopende. In de humanistische psychologie, is er geen een cookie-cutter aanpak voor het elimineren van angsten. De humanistische aanpak richt zich op de persoon meer dan op de gebruikte methoden betrokken.

Instructies

•  Begin de behandeling met een cliëntgerichte aanpak. Het aangaan van een behandeling met een getrainde humanistische therapeut of counselor is een manier om te gaan met een angst voor slangen. Therapeuten opgeleid in de humanistische psychologie, zoals transactionele analyse, moedigen u aan om te praten, en ze luisteren als je je angst te beschrijven en aandacht zonder oordeel. Zij zouden proberen om u te leiden om te ontdekken wat coping-mechanismen of middelen die je hebt te maken met de angst. Dit proces zou uniek zijn voor elke persoon te zijn als je ervaringen, vaardigheden en keuzes de juiste aanpak voor het elimineren van de angst zou bepalen.

•  Gebruik de "lege stoel" techniek. Deze techniek probeert de persoon van de angst te scheiden en vervolgens heeft haar interactie met het. Stel je voor dat je angst zit in de lege stoel en dan een gesprek met het. Je wordt aan beide zijden van de dialoog. Voor een angst voor slangen, kun je vragen je angst: Wanneer heb je voor het eerst verschijnen in mijn leven? Dan zou je ook nodig hebt om het antwoord te geven, zoals, toen je 5 jaar oud en zag een slang in de achtertuin. Het gesprek hoeft niet altijd te vragen en antwoorden zijn. De angst zelf kan informatie met u te delen, zoals, "ik moeite je meer als je gestresst bent."

•  Gebruik desensibilisatie. Om zich te ontdoen van een angst voor slangen met deze aanpak, je systematisch de getroffen persoon bloot te stellen aan zijn angst in beheersbare doses. Bijvoorbeeld, zou je hem laten zien een abstract of een cartoon-achtige foto van een slang en bespreken haar reacties daarop. Vervolgens bloot haar naar een meer realistische slang beeld en bouwen haar tolerantie voor deze situatie. Vervolgens bloot haar naar een live-slang. Misschien is de laatste stap zou zijn om de persoon die het bezit van een live-slang. Door beperkte blootstelling aan beheersbare hoeveelheden angst, kan de persoon die de fobie uiteindelijk te veroveren.

Hints

  • Humanistische psychologen geloven dat een angst moet je alle redenen en motivaties voor zijn bestaan ​​te begrijpen verwijderen. Dit is het meest waarschijnlijk geen quick fix.