Hoe maak je de aanbevolen hoeveelheid calcium

Hoe maak je de aanbevolen hoeveelheid calcium

Calcium is een mineraal dat een aantal belangrijke doelen in het menselijk lichaam bedient. De meeste van calcium in het lichaam verblijft in de botten en tanden. De rest wordt opgeslagen in het bloed en zachte weefsels waar het helpt spieren samentrekken en bloedstolsel. De gemiddelde volwassene moet ongeveer 1000 milligram calcium per dag verbruikt. Jong volwassenen en senioren burgers hebben behoefte aan een beetje meer, 1200-1500 milligram per dag.

Instructies

•  Neem in ten minste twee porties zuivelproducten per dag. Een portie bevat, onder meer, een glas melk, een beker of yoghurt of een plakje kaas.

•  Eet groene bladgroenten regelmatig. Broccoli, spinazie en boerenkool bevatten allemaal een hoog niveau van calcium.

•  Zorg voor voldoende Vitamine D - het helpt bij de absorptie van calcium. Uw huid produceert vitamine D bij blootstelling aan de zon. Een paar minuten per dag direct zonlicht is voldoende.

•  Gezien het nemen van een calcium supplement of een multivitamine. Houd er echter rekening mee, dat calcium ingenomen in pilvorm is niet zo gemakkelijk geabsorbeerd als die ingenomen via voeding.

•  Kijk voor calcium-verrijkte voedingsmiddelen. Deze voedingsmiddelen meestal niet bevatten zeer veel calcium natuurlijk. In plaats daarvan, de fabrikanten voegen calcium tijdens de verwerking. Veel bewerkte oranje sappen, granen en sojaproducten bevatten toegevoegde calcium.

Hints

  • Het krijgen van voldoende calcium is een belangrijke manier om osteoporose te voorkomen, een ziekte die botafbraak veroorzaakt.
  • Probeer het consumeren van vetarme zuivelproducten in plaats van hele-melk variëteiten. De verminderde vet en calorieën in vetarme zuivelproducten is gezonder in het algemeen.
  • Het is mogelijk om te veel calcium per dag consumeren. Het is algemeen veilig voor volwassenen dagelijks verbruiken tot 2000 milligram calcium. Inname van meer dan bedrag kan de absorptie van bepaalde medicijnen, zoals tetracycline, en andere voedingsstoffen, zoals ijzer belemmeren.