Hoe maak je brainstormen groepen met verschillende Personalities

Hoe maak je brainstormen groepen met verschillende Personalities

Brainstormen groepen zijn krachtige hulpmiddelen in het bedrijfsleven en creatief denken, omdat zij vertegenwoordigen een informele manier voor mensen om nieuwe en frisse ideeën te presenteren. De beste brainstormen groepen omvatten een scala van soorten persoonlijkheid. In de jaren 1990, psychologen Paul Costa en Jeff McCrae ontwikkelde de Five-Factor Model van persoonlijkheidskenmerken. Een goede manier om een ​​dynamische en interessante klankbordgroep te creëren is om ervoor te zorgen dat ten minste een van elk van de belangrijkste persoonlijkheid type zijn.

Instructies

Ontdek je persoonlijkheid

•  Onderzoek jezelf om te zien wat het beste bij uw persoonlijkheid. Het eerste kenmerk is extraversie versus introversie. Extraversie betekent dat je spraakzaam, actief, aanhankelijk en fun-loving zijn.

Als twee of meer van deze eigenschappen op u van toepassing, extraversie waarschijnlijk is.

•  Onderzoek je openheid voor nieuwe ervaringen. Bent u fantasierijk, creatief, nieuwsgierig of liberaal? Als twee of meer van deze eigenschappen klinkt alsof je, openheid voor nieuwe ervaringen waarschijnlijk is.

•  Onderzoek agreeableness door jezelf af te vragen als je vertrouwen, gul, toegeeflijk en inschikkelijk zijn.

Als twee of meer items voor u van toepassing, altruïsme is waarschijnlijk.

•  Onderzoek conscientiousness door te kijken of deze kenmerken op u van toepassing: hardwerkende, goed georganiseerd, punctueel en volhardend. Als twee of meer items toepassen, dan zorgvuldigheid waarschijnlijk.

•  Vergelijk de resultaten met uw collega's en maak een groep met verschillende persoonlijkheidstypen.

Hints

  • Deze oefening vereist een grote mate van inzicht en het vermogen om eerlijk met jezelf te zijn ten aanzien van sterke en zwakke punten. Vergeet niet dat alle mensen verschillend zijn en variabiliteit is wat maakt het menselijk ras interessant.
  • Dit is niet een persoonlijkheidstest. Een grondige psychologische evaluatie dient te worden ingevuld door een gediplomeerd klinisch psycholoog.