Hoe maak ik leef met een dierbare die is Bipolaire?

Bipolaire stoornis is een hersenaandoening, ook bekend als manisch-depressieve ziekte. Het zorgt ervoor dat een persoon tot ernstige stemmingswisselingen, die relaties met een bipolaire persoon moeilijk te behandelen kan maken. Als je een dierbare die is bipolair, moet je uitvoeren van strategieën van de juiste overhandigen de situatie, zodat u met hen kunt leven.

Instructies

•  Voer uitgebreid onderzoek naar bipolaire stoornis. Hoe meer je de ziekte te begrijpen, hoe meer je zal begrijpen wat je geliefde doormaakt. Ook al is het zijn bipolaire is een aandoening, moet u om het te behandelen als elke andere ziekte. Verschillende mensen hebben verschillende niveaus van ernst van een bipolaire stoornis, en je moet weten hoe ernstig uw geliefde een stoornis is.

•  Bouw een vertrouwensrelatie met je geliefde. Een persoon met een bipolaire stoornis moet rond mensen die ze kunnen vertrouwen. Om vertrouwen op te bouwen met je geliefde, moet je open en eerlijke communicatie met hen te hebben. Als je voelt dat je niet kunt omgaan met de situatie of hebben geen idee hoe om advies te geven aan de geliefde, zijn deze gevoelens voor hen niet uit te drukken. Als u nodig hebt om een ​​arts te praten, doe dat dan als de geliefde is niet rond. Geen misbruik van het vertrouwen of liggen.

•  Communiceer met je geliefde. Vertel de geliefde dat je de ziekte en de nadelige effecten die het kan veroorzaken begrijpen. Na de erkenning van de geliefden symptomen, bieden hulp op welke manier dat ze je kunt. Concentreer je op het luisteren naar je geliefde, en minder met het geven van oplossingen. Vertel hen als je gefrustreerd bent met bepaalde gedragingen, maar zorg ervoor dat je zo kalm doen. Het uiten van je gevoelens aan de geliefde is onderdeel van het verkrijgen van vertrouwen door middel van communicatie. Boos of alleen schreeuwen maakt de situatie nog erger.

•  bedreigen nooit uw geliefde met ziekenhuisopname of kwalijk nemen voor uw problemen. Dit zal alle vertrouwen dat u hebt gebouwd verpesten, en het zal je relatie beschadigen. Het lijkt misschien op momenten dat de dierbare is beledigend, onbeleefd, en verbaal misbruik, maar het is belangrijk te onthouden in deze tijden dat zij lijden aan een ziekte die de manier waarop ze zich voelen controleert.

•  Zoek hulp van een adviseur die gespecialiseerd is in bipolaire stoornissen. Ze kunnen helpen u strategieën over hoe om te gaan met een persoon die heeft een bipolaire stoornis.