Hoe lenzenvloeistof lenzen zijn gemaakt

Materieel

Er zijn een aantal verschillende materialen gebruikt voor brillenglazen, waaronder de uiteindelijke ronde stukken plastic dat gemalen tot onderdelen voor brilmonturen te passen zijn; plakband; vloeistof met een lood legering; metaal en diverse kleurstoffen en tinten. Elk van deze materialen is belangrijk bij de productie van brillenglazen van aarding kleursystemen behandelingen.

Toepassing van Design en Behandeling

Brillenglazen worden vermalen tot specifieke vormen. De kromme van de lens, afhankelijk van de mate en de hoek, versterkt de normatieve optiek. Voordat de lens wordt gemonteerd in het frame wordt gekleurd, een werkwijze waarbij de lens wordt ondergedompeld in verwarmd metalen bakken die zijn gevuld met behandelingen of tinten. Verven moet de productie van ooglenzen voor een aantal redenen. Het beïnvloedt niet alleen de tint of kleur van de lens, maar het helpt ook de ogen tegen UV-stralen, maakt de lens gevoelig voor licht en duurzaam en bestand tegen krassen of andere effecten.

Productie van brillenglazen

Brillenglazen worden vervaardigd in verschillende stadia. Eerst wordt de lens geplaatst in een lensometer, die vindt en labelt het "optisch centrum," dat is waar leerling van de gebruikers zal staren uit de lens. Een plakband aan de voorzijde van elke plano (lenzen die niet zijn gemalen of getint) bevestigd. De tape beschermt het blok wanneer het wordt geplaatst in de machine blokkeren. Nadat de lens uit de lensometer wordt vervolgens in de machine blokkeren. De blokkerende machine is gevuld met verwarmd lood legering die het blok bevestigd aan de voorzijde van de lens. Blokken in principe houden de lenzen in positie tijdens het slijpen en polijsten.

Polijsten

Nu de lenzen zijn klaar om te worden gepolijst. Een schimmel die de specifieke recept van de lens past gekozen. Deze mal wordt een metalen lens schoot. De lenzen worden vervolgens in de ter zake machine, met de lap aangebracht op de achterkant van de lens. De voorzijde van de lenzen worden gepolijst in verschillende stappen. Eerst wordt louteringsmiddel kussen dat is gemaakt van zacht schuurpapier gewreven tegen de voorkant van de lenzen. Twee beboeten pads van gladde kunststof worden vervolgens bovenop het eerste schuurpapier elektroden die de lenzen weer gepolijst. Het boetebeleid machine pads schakelen in een ronddraaiende beweging terwijl water tegelijk over de lenzen wordt gegoten. Nadat dit proces is voltooid, worden de pads weggegooid en de metalen lens ronden opnieuw geweekt in warm water en aan de achterkant van de lenzen. Een derde pad is om de lenzen, die vervolgens worden teruggegeven aan het boetebeleid machine voor meer polijsten bevestigd. Deze keer een verbinding van aluminium oxide, water en polymeren worden toegevoegd aan de machine.

Zodra de lenzen zijn gepolijst en uit de ter zake machine, worden de blokken voorzichtig verwijderd met een hamer. De tape wordt ook verwijderd. De lappen worden gesteriliseerd voordat ze worden gebruikt om de lenzen samen te houden. Elke lens is gemarkeerd met een "L" en "R" voor links en rechts. Zij worden vervolgens naar de lensometer nauwkeurigheid van het "optisch centrum" en bochten bepalen. Een kleine ronde metalen houder zogenaamde sprong pad naar de achterkant van elke lens is bevestigd.

Slijpen van brillenglazen

De randen van de lenzen zijn geaard om de paar frames passen. Terwijl dit proces zich voordoet, het water stroomt over de lenzen is voor een goede vorm te behouden. Aanvullende slijpen kan noodzakelijk zijn wanneer de lenzen worden aangebracht voor frames die zijn gemaakt van metaal of geen randen. Dit is omdat deze soorten frames vereisen meer specifieke afschuiningen. Zodra de lenzen zijn gepolijst en geaard, ze zijn dan getint of behandeld. Zodra het verven wordt uitgevoerd, worden de lenzen gedroogd en vervolgens in de speciaal gekozen frames.