Hoe leest WBC Differential Numbers

Hoe leest WBC Differential Numbers

Witte bloedcellen, ook wel leukocyten, deel van het immuunsysteem en het beschermen van het lichaam tegen infecties en vreemde elementen. Er zijn vijf belangrijke soorten witte bloedcellen: basofielen, eosinofielen, lymfocyten, monocyten en neutrofielen. Een witte bloedcellen differentiële geeft het percentage van elk type cel in een geteste bloedmonster. De differentiële helpt bij het bepalen vermogen van het lichaam om te reageren op en infectie elimineren. Het detecteert ook de ernst van infecties en allergische reacties.

Instructies

•  Vergelijk de neutrofielen verschil met de referentie range. Een normale bereik is 40 tot 60 procent. Neutrofielen zijn het lichaam de belangrijkste verdedigers tegen antigenen en infecties. Als de neutrofiel waarde aanzienlijk hoger dan het normale bereik, kan het een infectie of ontstekingsziekte geven. Beenmergaandoeningen ook leiden tot ernstige verhogingen in neutrofielen niveaus. Een lager dan normale waarde geeft een bedreiging voor het immuunsysteem.

•  Geef je mening over de eosinophil differentieel. Eosinofielen vechten tegen parasieten en de meeste andere infecties. Eén procent tot 4 procent wordt beschouwd als een normale bereik. Verhoogde eosinofielconcentraties kan het gevolg zijn van een allergische reactie of parasitaire infecties. Lage niveaus zijn meestal geen probleem.

•  Vergelijk de basophil differentieel. Lage niveaus van basofielen zijn typische beschouwd, met het normale bereik zijnde 0,5 procent tot 1 procent. Een toename basofielen kan optreden vanwege leukemie, chronische ontsteking, een overgevoeligheidsreactie op voedsel of bestralingstherapie. Basophil tellingen worden gebruikt om de weerstand van het lichaamseigen € ™ s te identificeren aan allergieën.

•  Vergelijk de lymfocyt differentieel. Het normale bereik is 20 tot 40 procent. Deze witte bloedcellen beschermen het lichaam tegen virale infecties. Hoge niveaus van lymfocyten kan worden veroorzaakt door virale infecties. Verminderde lymfocyten kunnen immuunsysteem ziektes zoals lupus, en de latere stadia van HIV-infectie geven.

•  Geef je mening over de monocyten differentiaal. Monocyten optreden als het lichaam van de tweede verdedigingslinie. Het normale bereik is 2 procent naar 8 procent. Resultaten hoger dan 10 procent kan een defect weefsel aan te geven. Monocyt niveaus kunnen afnemen als gevolg van beenmerg letsel en sommige vormen van leukemie.

Tips & Waarschuwingen

  • Het bovenstaande verschil varieert voor normale cel niveaus kunnen enigszins variëren, afhankelijk van de pathologie lab waar de test wordt uitgevoerd.