Hoe leest u een tuberculinatie

Tuberculinaties worden toegediend om te bepalen of een persoon, of is blootgesteld aan tuberculose. Gezuiverd eiwit derivaat wordt geïnjecteerd onder de huid door een erkende zorgverlener en binnen 48 uur de site is te lezen voor een negatieve of een positieve reactie. Bij een positieve reactie, moeten aanvullende tests worden uitgevoerd om aan te geven of de infectie actief of inactief is en hoe lang de persoon is geïnfecteerd.

Instructies

•  Selecteer een tuberculine spuit en vul deze met een kleine hoeveelheid van de TB-eiwit. Kies een injectieplaats op de binnenzijde van de onderarm van de zittende cliënt.

•  Veeg de site van de klant met een alcoholdoekje en laat het drogen tijd. Zodra het droog is, injecteren de TB eiwit met de spuit iets onder de bovenste laag van de huid tot een klein blaasje, dat is een geringe borrelen van de huid.

•  Maak een mentale notitie van de site en adviseren de klant om terug te keren binnen 48 tot 72 uur voor de site te lezen. Informeer de cliënt om niet de moeite of verstoren de site, omdat dit zou kunnen interfereren met de resultaten.

•  Lees de site voor een positieve of negatieve reactie na minimaal 48 uur. Als de site rood zonder andere symptomen dan de cliënt niet is geïnfecteerd met het tuberculose bacteriën. Als de site rode maar heeft ook een hobbel, variërend in grootte, is een positieve reactie.

•  Meet de bult, niet de roodheid, 2-3 dagen na de test. De in licentie zorgverlener zal uw kansen van het hebben van tuberculose, afhankelijk van de testsite te bepalen. Aanvullende tests, zoals de borst X-stralen, kan ook besteld worden om de uiteindelijke tuberculose diagnose te stellen.

Hints

  • Voor het uitvoeren van de tuberculinatie, wilt u misschien de cliënt vragen of ze hebben geen van de tuberculose symptomen of als ze ooit een positieve tuberculinetest in het verleden hebben gehad.
  • Er is een kleine kans op een ernstige allergische reactie van de huid tuberculine test, vooral als u zijn blootgesteld aan tuberculose. Overmatige pijn en pijn op de injectieplaats dient onmiddellijk te worden gemeld aan de licentie gezondheidszorg professional die wordt toegediend de test.