Hoe leest u een Health Insurance Plan

Hoe leest u een Health Insurance Plan

Het lezen van uw ziektekostenverzekering plan zal u helpen uw dekking te begrijpen. Er zijn een aantal belangrijke gebieden om speciale aandacht te besteden aan. De informatie die u ontvangt zal zijn van uw afdeling personeelszaken of de gezondheid van plan direct. De informatie zal worden in de vorm van samenvattingen uitkering, een document genaamd samenvatting plannen beschrijving, of online op het lid portaal van de website van uw gezondheid plan. Uw werkgever kan gedetailleerde informatie over uw gezondheid ten goede opties tijdens open inschrijving te verdelen. Sommige bedrijven kiezen ervoor om deze informatie op hun intranet of website te plaatsen.

Instructies

•  Zoek de woordenlijst van gemeenschappelijke gezondheid-verzekeringsvoorwaarden aan het jargon gebruikt in uw ziektekostenverzekering plan te leren. De woordenlijst is vaak te vinden op het einde van uw voordelen gegevens of samenvatting plannen beschrijving of op de website van uw gezondheid plan.

•  Zoek de aard van de gezondheid van plan je hebt. Soorten plannen omvatten gezondheid onderhoud organisaties, preferred provider organisaties, punt van de dienstverlening, high-aftrekbare gezondheid plannen en schadevergoeding plannen. Overeenkomen met het type van plan om de woordenlijst te basisconcept van het plan te begrijpen. Bijvoorbeeld, zorgorganisaties moet u een primaire zorgverlener bezoeken voordat ze naar een specialist en je beperken tot hun provider netwerken.

•  Geef je mening over het eigen risico van uw ziektekostenverzekering plan. Het eigen risico is een bedrag in euro moet betalen, out-of-pocket, voordat de ziektekostenverzekering plan begint te betalen. Het plan kan alleen een percentage betalen, zeg 80%, van uw medische factuur. De overige 20%, de co-verzekering, is uw verantwoordelijkheid. Kijk voor co-verzekering percentages in uw gezondheid plan materialen.

•  Opmerking verschillen tussen in-netwerk en out-of-netwerk voordelen. Als u beide hebt, zal een side-by-side vergelijking een lijst van de verschillende dekking hoeveelheden in- versus out-of-netwerkdiensten. U zult merken dat in-netwerk zorg dekking is 100% betaald door de verzekeraar, maar out-of-netwerk is een veel lager percentage.

•  Kijk naar de co-betaalt voor diverse zorgdiensten. Ziektekostenverzekering plan informatie zal de co-pay bedragen voor diensten bevatten, zoals preventieve zorg bezoeken, routinematige bezoeken, specialist bezoeken, ambulante procedures, hospitalisatie en geestelijke gezondheidszorg en substantie-verslavingszorg. Elk plan heeft verschillende co-betaalt variërend van nul tot veel meer.

•  Zoek de sectie in uw ziektekostenverzekering plan informatie over pre-autorisatie van diensten en uitgesloten diensten. Pre-autorisatie wordt meestal vereist voor ziekenhuisopname, operaties, geestelijke gezondheidszorg en substantie-verslavingszorg en experimentele procedures. Daarnaast is er een lijst van uitgesloten diensten, zoals cosmetische ingrepen, ligt in uw samenvatting planbeschrijving.

Hints

  • Bel de lid-diensten telefoonnummer op de achterkant van uw medische identificatiekaart met vragen over uw ziektekostenverzekering plan.