Hoe leest u een Glas Thermometer Om Controleer lichaamstemperatuur

Hoe leest u een Glas Thermometer Om Controleer lichaamstemperatuur

Daniel Fahrenheit uitvinder van de glazen thermometer die kwik bevat, om de lichaamstemperatuur te meten. Aan het ene uiteinde van de thermometer is een zilverkleurige lamp bevattende kwik. Wanneer het kwik wordt verwarmd door lichaamswarmte, het stijgt in een buis in de glazen thermometer. Om te leren hoe je een glas thermometer lezen, check de onderstaande stappen.

Instructies

•  Verwijder de thermometer van de patiënt na de toegewezen tijd.

•  Met behulp van uw duim, wijsvinger en middelvinger van uw rechterhand, houdt u de thermometer uit de niet-kwik einde (niet door de zilveren tip) en til de thermometer op een comfortabel leesniveau.

•  Langzaam draai de thermometer totdat je de zilveren kwik in de buis kan zien. De temperatuurschaal in de vorm van streepjes toont langs één zijde van het kwik en de getallen vertellen waar de temperatuur wordt weergegeven op de tegenoverliggende zijde van het kwik. In de afbeelding links (klik afbeelding om te vergroten), de groene pijl is op 98,6 graden, die wordt beschouwd als een normale temperatuur; en de rode pijl wijst naar het einde van de zilver kwik. Lichaamstemperatuur van de patiënt heeft het kwik dit punt opgewarmd.

•  Om de thermometer te lezen, kijk naar het nummer op de uiterst links als je de thermometer in je rechterhand vast. Het getal links is waarschijnlijk een 94 geeft aan dat als het kwik was de hekje het getal 94, dan de temperatuur van de patiënt 94. Vanwege de beperkte omvang van de thermometer het getal '9' is gedaald van de meter als je leest het goed. Daarom is het aantal '6' is 96 graden; het getal '8' is voor 98 graden. De lange streepjes tussen de nummers zijn voor de in tussen de nummers 95 en 97. De korte streepjes zijn voor tienden van graden in de even nummers (0,2, 0,4, 0,6, 0,8).

•  Daarom is het lezen van de thermometer van links naar rechts, je zou 94 zie je in een lange hekje, dan vier korte streepjes, dan een lange hekje voor 95, dan vier korte streepjes, dan een lange hekje voor 96, dan vier korte streepjes, dan een lange hekje voor 97, en ga zo maar door. Met het einde van het kwik en de dichtstbijzijnde hekje temperatuur van de patiënt te bepalen. Stap 3 van de afbeelding is bijvoorbeeld het kwik gestegen tot 6 kleine hekje voorbij 100, waardoor de temperatuur van de patiënt 100,6 graden.

Hints

  • Als de thermometer leest minder dan 98 graden en je patiënt niet lijdt aan hyperthermie, de thermometer mogelijk niet correct geplaatst in de patiënt. Probeer het opnieuw nemen van de temperatuur.
  • Steriliseren altijd de thermometer voor en nadat de patiënt het gebruikt. Dit kan worden bereikt met Isopropyl alcohol (alcohol) of steriel vegen.