Hoe leest u een EKG Test

Een elektrocardiogram (ECG) is een test voor het hart, dat is pijnloos, niet-invasieve en binnen enkele minuten voorbij. Deze test geeft belangrijke informatie over hoe effectief je hart pompt het bloed door je lichaam. De EKG machine controleert de elektrische activiteit van uw hart door een reeks van golven of pieken; "P" (atrium), "QRS" (ventrikel) en "T" (rust) elke vermelding van een ander deel van de aanbestedende hart. Blijf ontspannen voor een effectieve test. Het wordt aanbevolen om een ​​EKG test voor gedaan naar de behoefte, zoals een hartaanval, omdat dit een basislijn om te vergelijken een test gedaan wanneer er een medische noodzaak noodzakelijk zal bieden. Als u niet zeker van de lezingen zijn, raadpleegt u een arts.

Instructies

•  Zoek een diagram van het hart om te helpen bij het ​​begrijpen van uw test (zie bronnen). Weten hoe het hart functioneert en het zien van het diagram helpt u de resultaten van uw test te begrijpen. De elektrische impuls uitgezonden rechts atriale kamer naar links (bovenste kamers) beschrijft dit deel van het hart samentrekken. Dit duwt op het onderste ventrikel kamers. De elektrische impuls wordt dan omlaag naar de ventrikels, waardoor ze samentrekken, het bloed duwen van het hart naar de rest van het lichaam. Deze ritmische aanbestedende is wat de EKG-monitoren.

•  Kijk naar zowel de snelheid en het ritme in de EKG strip afgedrukt. Dit toont pieken van verschillende hoogten gevolgd door een korte, rechte lijn. Elke slag van het hart is een volledige cyclus van de contractie van zowel atriale als ventrikel kamers. Een normale hartslag voor een individu is niet hetzelfde voor een ander, omdat factoren zoals gezondheid, gewicht, zwangerschap en medicijnen van invloed op de EKG.

•  Tel het aantal slagen per minuut op de EKG strip. Een regelmatige hartritme is 60 tot 100 slagen per minuut. Een nummer kleiner dan 60 wordt beschouwd traag (tachycardie), en meer dan 100 wordt beschouwd snel (tachycardie). Elk van deze ritmen wordt als normaal beschouwd. Als je kijkt naar de EKG strip, moet het een regelmatige reeks van golven zien en rust. Abnormale waarden is er een waar het ritme onregelmatig. Er zijn bepaalde resultaten die kunnen wijzen u een probleem hebt en moet mogelijk worden behandeld. Alleen uw arts in staat zal zijn om u te diagnosticeren met een aandoening, indien van toepassing. Om eventuele problemen op basis van afwijkingen te vinden, kunt u uw resultaten (zie bronnen) onderzoek.