Hoe leest u een ECG en een EKG

Hoe leest u een ECG en een EKG

Het interpreteren van een elektrocardiogram of ECG, neemt training. EKG en ECG zijn uitwisselbaar termen die worden gebruikt in de medische wereld. Artsen gebruiken EKGs de activiteit van het hart te beoordelen. EKGs kan hartaanvallen, hypertrofie, en cardiomyopathie vertonen. De ionen in het lichaam gaan in en uit de cellen veroorzaken de hartspier te depolariseren of omgepoold, afhankelijk van de netto lading. Deze beweging wordt gedetecteerd door een EKG en de traces worden afgedrukt op een papier waarmee artsen om de analyse van het hart geleidingssysteem.

Instructies

Het lezen van een 12-afleidingen ECG

•  Kijk naar lead II op de EKG pagina. Kijk niet naar de andere leidt. Figuur uit het ritme en de snelheid van de leiding II. Ritme wordt gekarakteriseerd als een sinusritme of onregelmatig ritme.

•  Kijk naar de inferieure leads, waaronder lood II, III en aVF. Ze zijn te vinden in de linker bovenhoek. Controleer of er een ST elevatie, een spoor dat abnormaal hoog boven het iso-elektrische lijn of basislijn.

•  Kijk naar de voorste leads. De voorste leads zijn V1, V2, V3 en V4 van de EKG. Controleer of er een ST-elevatie. Controleer of de laterale leads. Op EKG, de laterale leads zijn V5, V5, aVL en 1. Controleer of er een ST-elevatie in deze leads.

•  Interpreteer de vondsten van het cardiogram. Een ST-elevatie voorstelling is een indicatie van een myocardinfarct. Dit is een medische noodsituatie en artsen zullen moeten onmiddellijk actie ondernemen.