Hoe leest u een Contact Recept voor multifocale glazen

Contactlens recepten eruit zien alsof ze in een vreemde taal zijn geschreven, vooral ingewikkelder degenen zoals multifocale contactlenzen. Echter, ze zijn vrij straightfoward en makkelijk te begrijpen als je eenmaal hebt gedecodeerd wat alle speciale terminologie betekent. Ongeacht of uw contacten zijn multifocale, hoe eenvoudiger je oog probleem is, hoe eenvoudiger het recept zal zijn om te begrijpen. Als je een astigmatisme hebt in een of beide ogen, dan heb je een extra lijn van prescriptieve schriftelijk te ontcijferen zijn.

Instructies

•  Onderzoek je contactlenzen recept of uw zachte contactlens doos. Als u op zoek bent naar uw contactlenzen doos, zal zij het recept geschreven, en je zult niet een extra kopie van uw recept nodig hebt van uw oogarts (tenzij u wilt vergelijken met de twee).

•  Let op de letters OD en OS geschreven op uw recept. Dit zijn afkortingen van de Latijnse woorden "oculus dexter" en "oculus sinister," die "rechter oog" en "linkeroog," betekenen respectievelijk. Dit vertelt je precies welke eye elk deel van uw recept geldt.

•  Let op de notatie "merknaam" naast de OD en OS. Net zoals je zou raden, het is de merknaam van contactlenzen die uw arts u heeft voorgeschreven. Afhankelijk van de individuele behoeften van uw ogen, dan kan je verschillende merken voor elk oog voorgeschreven. Neem contact op met uw oogarts als je merkt dat dit verwarrend.

•  Bekijk de andere codes op uw recept. "BC" staat voor "Base Curve," en zal een getal tussen 8,0 en 10,0 zijn. Dit vertelt u in welke mate uw contact lens zal worden gebogen om elk oog past. "DIA" staat voor "Diameter", die je vertelt hoe breed elke lens zal zijn van links naar rechts. Daarnaast zie je ofwel het woord "Power", het woord "Sphere," of de afkorting "Rx." Dit is het eigenlijke voorschrift deel, en het zal een getal tussen -20 en +20, afhankelijk van visiecorrectie elk oog vereist zijn.

•  Kijk voor een extra lijn die "CYL & AXIS" leest onder de eerste lijn voor welke oog heeft het astigmatisme. "CYL" staat voor "cilinder" en een getal tussen -4,00 en 4,00 zijn. "AXIS" is precies dat, en zal een getal tussen 0 en 180. In tegenstelling tot de andere delen van je recept, deze twee nummers worden samen geschreven met een "x" tussen hen. "Als u uw recept voorlezen (bijvoorbeeld , bij het bestellen via de telefoon), dient dit te worden gelezen als "tijden", net als wanneer je vermenigvuldigen getallen.

•  Lees de woorden "extra sterkte" of "macht toe te voegen" op uw recept. Dit is waar uw multifocale recept verschilt van andere vormen van contact lens recepten. Het is deze zin dat de mensen het maken van uw contactlenzen hoe het brandpunt veldsterkte moeten verschillen binnen uw lenzen vertelt. Als u bifocale contactlenzen, zult u deze notatie ook zien.

Hints

  • Zodra u vertrouwd bent met uw recept zijn, kijken wat uw arts tegen contactlenzen je koopt van andere dan uw arts bronnen heeft geschreven. Hoewel het waar is dat je het heel snel als je je nieuwe contacten op en zijn niet goed te zien zal merken, zal het gemakkelijker zijn om ze terug te keren en te verzoeken juiste zijn als je het recept te controleren voordat u verkeerde lenzen dragen.
  • Uw oogarts moet blij zijn om eventuele aanvullende vragen die u heeft over uw multifocale contactlenzen recept uit te leggen.