Hoe leest u diagnostische tests

Een soort medische test die wordt uitgevoerd om te helpen bij de diagnose en detectie van een ziekte, meet de voortgang of het herstel en de bevestiging dat een patiënt vrij van de ziekte wordt een diagnostische test. Niet alle onderzoeken zijn invasief, sommige zijn slechts een deel van een lichamelijk onderzoek alleen vereist de handen van een ervaren arts en kan in de klinische omgeving worden uitgevoerd, terwijl andere uitgebreide en geavanceerde apparatuur die vaak wordt uitgevoerd door medische technologen vereisen . Diagnostische tests uitgevoerd voor de detectie van een ernstige ziekte vereisen weefselmonsters of lichaamsvloeistoffen die buiten worden gestuurd naar het laboratorium voor verdere analyse.

Instructies

•  Doe een eerste beoordeling van de tekens en symptomen die u momenteel ervaart. Bijvoorbeeld, moeite met plassen, branderig gevoel bij het plassen, rugpijn en koorts, die enkele van de voorkomende symptomen van een urineweginfectie zijn.

•  Bestudeer het orgel systeem de diagnostische test werd geïndiceerd voor en begrijpen van het doel door middel van lectuur, zoals medische en verpleegkundige boeken, betrouwbare websites en dergelijke.

•  Let op de normale waarden van elk item vermeld in het onderzoek, door ze op te schrijven op papier.
Bijvoorbeeld:
Urineonderzoek
Specifiek gewicht: normaal bereik is binnen 1,002-1,0028; Dit detecteert de concentratie van de urine. Een kleine hoeveelheid van het eiwit of ketoacidose zijn gemarkeerd door lichte stijgingen van deze range.
pH: Normaal bereik is 4,8-7,5; onder 4.8 geeft zuurgraad terwijl meer dan 7,5 duidt alkaliteit.
Ketonlichamen: moet afwezig zijn.
Eiwitten: moet negatief zijn.

•  Zorg voor een kopie van de diagnostische test resultaat.

•  Ga door elk van de onderdelen opgenomen in het examen.

•  Let op de verhoogde en verlaagde waarden.

•  Relate de abnormale waarden met de implicaties die u hebt waargenomen en de tekenen en symptomen die u ondervindt.
Bijvoorbeeld: een overvloedige aanwezigheid van leukocyten, pus en bacteriën in de urine resultaat geeft een urineweginfectie.

Hints

  • Weten soortelijk gewicht van je urine is belangrijk omdat het aangeeft of je gehydrateerd of uitgedroogd. Urine onder dichtheid van 1,007 geeft een normale hydratatie terwijl urine boven 1.050 aangeeft uitdroging.
  • Negatieve diagnostische test resultaten betekenen dat er geen bewijs is voor de aanwezigheid van een ernstige ziekte, terwijl positieve testresultaten controleren van de oorzaak van de symptomen ervaren door de patiënt.