Hoe leest T4 Schildklier Test Aantallen

Hoe leest T4 Schildklier Test Aantallen

Gecontroleerd door de hypothalamus en de hypofyse, de schildklier is een endocriene klier in de hals van het menselijk lichaam. Deze klier produceert schildklierhormonen trijoodthyronine (T3) en thyroxine (T4). T3 en T4 reguleren metabolisme en andere systemen in het lichaam. Schildkliertests worden uitgevoerd om te helpen bij de diagnose van ziekte. Schildklier medicatie voorgeschreven door een arts dupliceert de normale menselijke schildklier precies.

Instructies

Testresultaten voor Thyroxine (T4) Niveaus

•  Ga naar de kliniek en hebben uw bloed getrokken voor de T4-niveau testen. Een bijzondere test heet radioimmunoassay (RIA). Het meet schildklierfunctie en hoeveel T4 in het bloed. Een schildklier-stimulerend hormoon (TSH) bloedonderzoek wordt gebruikt om te controleren op mogelijke problemen met de schildklier. De Free T4-test is er een die de T4 niet gebonden met eiwitten meet en kan zeer nuttig zijn in het beheren van hypothyreoïdie.

•  Bestudeer de resultaten die u ontvangt van uw arts. Als uw T4 niveau is tussen de 4,5 en 12,5, wordt het beschouwd als in het normale bereik. Een lage T4 niveau kan een zieke schildklier of een niet-functionerende hypofyse die niet stimuleert de schildklier T4 produceren betekenen. Als het T4 is laag en TSH niet hoger mag de hypofyse de oorzaak van de hypothyreoïdie. Als de T4 laag en TSH hoog is, kan bevestigen dat de schildklier, de hypofyse niet verantwoordelijk is voor de hypothyreoïdie.

Als test aan hoge of lage T4, T3 of die niet kunnen worden verklaard, kan het gevolg van een toename of afname eiwit globuline (TBG). Deze situatie geen problemen veroorzaakt behalve valselijk verhoogt of verlaagt T4 niveau. Dit veroorzaakt een verkeerde diagnoses van hyperthyroïdie of hypothyroïdie, waar geen schildklier stoornis en medicatie niet vereist. Meest schildklierhormonen in het bloed zijn verbonden met TBG. Als er een overmaat of een tekort aan TBG, verandert de T4 en T3 meting.

•  Controleer uw testresultaten voor afwijkende lezingen. Als abnormale resultaten worden gevonden, kan dit een overactieve schildklier of een traag werkende schildklier duiden.

Een overactieve schildklier maakt de toestand van hyperthyreoïdie. Symptomen omvatten snelle hartslag, gewichtsverlies, nervositeit, een gevoel te warm, diarree of onregelmatige menstruatie bij vrouwen.

Een traag werkende schildklier heet hypothyreoïdie. Symptomen omvatten constipatie, gewichtstoename, vermoeidheid, droge huid, een gevoel van te koud of frequente menstruatie bij vrouwen.

Hints

  • Als u wordt geadviseerd door uw arts of uw tests zijn normaal, maar u symptomen of risicofactoren voor ziekte van de schildklier zien een alternatieve arts.
  • Als u voorgeschreven schildklier medicijnen, is het belangrijk om de instructies precies volgen.
  • Raadpleeg uw arts als u proeven waarbij radioactieve materialen werden gebruikt, of had X-stralen die jodium kleurstof gebruikt in de laatste zes weken hebben gehad. Elk van deze kunnen aan het eind van de testresultaten beïnvloeden.