Hoe leest Swallow Studies

Hoe leest Swallow Studies

Een barium slikken studie is een diagnostische test die wordt gebruikt om de oorzaken van de symptomen te identificeren, zoals pijnlijk slikken problemen, maag problemen, brandend maagzuur, pijn in de slokdarm, matige tot ernstige buikpijn, bloederige braaksel, bloederige ontlasting of onverklaarbaar gewichtsverlies. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een radioloog.

Instructies

Hoe leest Swallow Studies

•  Maak een afspraak met uw huisarts om uw ziekte en de symptomen te bespreken. Een verwijzing is geschreven om een ​​bepaalde radioloog met orders voor de barium slikken-test te worden voorgevormd. Radiologen de aanwezigheid van tumoren, poliepen, zweren, erosies of andere spijsverteringskanaal stoornis die te maken hebben met bewegende voedsel door het systeem met radiografische technologie en bariumsulfaat detecteren.

•  Plan uw afspraak bij de radioloog en vervolgens de procedure kan worden voorgevormd. Een verpleegkundige zal toedienen 1 1/2 kopjes van een barium sulfaat vloeistof, een dikke, krijtachtige, metallic drank die zal fungeren als een contrastvloeistof. Aangezien het door het spijsverteringskanaal passeert, kan het barium te zien op een röntgenfoto. De procedure is eenvoudig en meestal duurt ongeveer een uur. Een verpleegkundige zal stevig vastbinden van de patiënt om een ​​tafel liggend op haar rug. De procedure begint als de tafel langzaam beginnen om voorover terwijl röntgenstralen weer worden als het barium oplossing door het spijsverteringssysteem beweegt.

•  De tabel kantelt in verschillende richtingen om de barium zich binnen het lichaam te bewegen en stopt wanneer de patiënt terugkeert naar een horizontale positie, gevraagd nog enkele Sips van het barium oplossing nemen en een laatste röntgenfoto wordt genomen. Mogelijk wordt gevraagd meer van de vloeistof drinken tijdens de test en druk kan worden toegepast op verschillende delen van het lichaam.

•  Zodra de x-stralen worden ontwikkeld, zal de radioloog dan in staat zijn om duidelijk te zien welke tumoren of punten van zorg als een donkere vlek onder de witte contrast oplossing. De gearceerde gebieden misschien kanker en andere tumoren, poliepen, zweren, erosies of andere spijsverteringskanaal stoornis die te maken hebben met bewegende voedsel door het systeem en zijn zichtbaar op een scan met röntgenstraling en bariumsulfaat.

•  De radioloog de ​​diagnose sturen en scant naar behandelend arts de patiënt wanneer de resultaten berekend. U kunt uw scans te bekijken met uw arts wanneer de conclusie zal worden gemaakt op cursussen van de behandeling, waaronder eventueel een chirurgische ingreep, een verandering in dieet of de introductie van medicatie. De scans kunnen detecteren achalasie, kankers van de slokdarm en de maag, gastro-oesofageale reflux, poliepen, zweren, tranen in de maagwand en de slokdarm stenose.

Hints

  • Bariumslikproef studies worden vaak uitgevoerd op patiënten met de genetische aandoening Sandhoff ziekte, ook bekend als Jatzkewitz Pilz-syndroom. Sandoff ziekte veroorzaakt een lipide opslag aandoening bij mensen met een tekort aan bèta-hexosaminidase A en beta-hexosaminidase B enzymen, die zorgen deze lipiden bijzonder bouwen in de longen. Deze ziekte kan zich manifesteren door een grote verscheidenheid van problemen zoals moeilijk of niet kunnen slikken en aspiratie, waar voedsel en vloeibare deeltjes worden getrokken in de stemplooien in de luchtpijp. Indien onbehandeld, kan deze ziekte aspiratiepneumonie, die fataal kunnen zijn ontwikkelen.
  • Na een barium slikken test, kunt u verwachten om constipatie te ervaren, dus het is een must dat je een ton water te drinken om te helpen spoelen van de oplossing.