Hoe leest Mijn Cholesterol Test Results

Hoe leest Mijn Cholesterol Test Results

Cholesterol is een vetachtige stof in je bloedbaan. Je lichaam heeft het nodig om gezonde cellen te behouden, maar te veel verhoogt uw risico op hart-en vaatziekten, beroerte en nierziekte. Uw arts kan uw cholesterolgehalte te beoordelen door middel van een eenvoudige bloedtest. Voor de meest nauwkeurige resultaten moet je snel voor ten minste negen uur voor de test. Resultaten waarschijnlijk vier getallen, elke meting een ander aspect van cholesterol omvatten. Elk getal wordt uitgedrukt in milligram cholesterol per deciliter bloed (mg / dL).

Totaal Cholesterol

Uw testresultaten zullen waarschijnlijk een cijfer voor de totale cholesterol in uw bloed opgenomen. Een aflezing van 240 mg / dl of hoger geeft aan dat cholesterol hoog is, volgens de Mayo Clinic, terwijl waarden tussen 200 en 239 mg / dl wordt als borderline hoog. Idealiter moet uw totale cholesterolgehalte van 200 mg / dL of minder zijn.

LPL Levels

Low-density lipoprotein, of LPL, is de ergste vorm van cholesterol, omdat het vernauwt je bloedvaten, het verhogen van de bloeddruk en het verhogen van uw risico op hart-en vaatziekten of een beroerte. Elk resultaat boven 160 mg / dl wordt als hoog beschouwd, terwijl boven 190 mg / dl is zeer hoog. Een LPL niveau van tussen de 100 en 129 mg / dl is ideaal voor de meeste mensen, zegt de Mayo Clinic, maar iedereen met een risico op hart-en vaatziekten moeten ernaar streven hun LPLs onder de 100 mg / dl te houden.

HDL niveaus

High-density lipoprotein of HDL, anderzijds, wordt beschouwd als "goede" cholesterol. Je lichaam heeft het nodig om "slechte" cholesterol te vervoeren uit de buurt van je cellen en terug naar de lever, waar het desintegreert. Daardoor hogere HDL niveaus zijn een goed teken. Iets lager dan 40 mg / dl voor mannen en 50 mg / dl voor vrouwen, wordt beschouwd als een slechte. Zowel mannen als vrouwen moeten streven naar een niveau hoger dan 60 mg / dL.

Triglyceridengehalte

Triglyceriden zijn een andere vorm van vet in het lichaam en de bloedstroom en zijn gekoppeld aan een verhoogd risico op hartaandoeningen. Een ideale niveau van triglyceriden is lager dan 150 mg / dL, met iets tussen 159 en 199 beschouwd borderline hoog. Niveaus boven 200 mg / dl hoog, met een resultaat boven 500 mg / dL gecategoriseerd als zeer hoog. Zelfs als uw triglyceride resultaten tonen een verhoogd niveau, kan een dieet, lichaamsbeweging en gewichtsverlies meestal brengen het niveau naar beneden in een relatief korte periode van tijd, volgens de American Heart Association.

Hints

  • Aangezien u zich afvraagt, mg / dl is gewoon een term voor het meten van bloedglucose. Het staat voor milligram per deciliter.
  • Zorg ervoor dat u mijn artikel voor hoe u uw cholesterol natuurlijk Verlaag zien
  • Zorg dat je altijd herzien uw testresultaten met uw arts of een medisch professional.