Hoe leest LDL Cholesterol Test Results

Hoe leest LDL Cholesterol Test Results

Cholesterol is een wasachtige stof die wordt vervoerd in het bloed. Onze lichamen maken een aantal en sommige die we krijgen van voedsel. Cholesterol komt in verschillende soorten, maar er zijn twee horen we over het meest: "goede" HDL-cholesterol en "slechte" LDL-cholesterol, die op een hoog niveau kunt u de kans op een hartkwaal. Lees je cholesterol testresultaten zorgvuldig om uw risico te begrijpen.

Instructies

•  Lees de totale cholesterol als de som van HDL, LDL en andere vormen van cholesterol.

•  Denk aan je LDL testresultaten zo optimaal als je geen verhoogd risico en uw LDL-cholesterol lager dan 100 mg / dL. Hoog-risico patiënten moeten ernaar streven hun LDL-cholesterol tot 70 mg / dL of lager te verlagen.

•  Lees resultaten van 100-130 normaal lezen niveaus van 130-159 borderline. Op dit punt is uw risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten toeneemt.

•  Merk op dat het niveau tussen 160 en 189 worden beschouwd als een hoog risico en die van 190 mg / dL of meer worden beschouwd als zeer hoog risico.

•  Luister naar de nieuwste bevindingen. Als uw algehele gezondheid plaatst je een hoog risico op hart-en vaatziekten, moet u uw LDL-cholesterol te verlagen tot minder dan 100 mg / dL en mogelijk minder dan 70. Als u een matig risico patiënt, dient u deze te verlagen tot minder dan 130 mg / dL. Als je met een laag risico, hou het minder dan 160 mg / dL.

•  Vergeet niet dat deze richtlijnen voor het cholesterolgehalte zijn gewoon richtlijnen. Er zijn andere factoren te overwegen in uw algehele gezondheid die bijdragen aan het risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten. De resultaten te bespreken met uw arts als uw niveaus zijn in het hogere bereik.

•  Verminder uw LDL-cholesterol als je nodig hebt om. Uw arts kan u op een speciaal dieet of medicijnen voorschrijven om uw cholesterol te verlagen. Zelfs als uw niveaus optimaal zijn, kies gezonde gewoonten met betrekking tot lichaamsbeweging, voeding en levensstijl keuzes.

Hints

  • Net zoals hoge niveaus van LDL-cholesterol kan je lage niveaus van HDL-cholesterol zet een hoger risico op hart-en vaatziekten, zo kan. Gezonde keuzes te maken in je leven om de beste balans voor je lichaam te krijgen.
  • Gezonde testresultaten voor iemand anders misschien niet de gewenste resultaten. Uw andere risicofactoren voor hart-en vaatziekten en de hoeveelheid cholesterol die je lichaam maakt op zijn eigen moet ook worden overwogen. Bespreek uw testresultaten met uw arts als u vragen hebt.