Hoe leest Eten Etiketten voor Koolhydraten

Hoe leest Eten Etiketten voor Koolhydraten

De waarde van koolhydraten voor het lichaam kan niet worden genegeerd. Zij zijn de belangrijkste energiebron die het lichaam drijft door middel van dagelijkse activiteiten. Ze zijn ook verantwoordelijk voor een goede hersenfunctie en ze zijn ook de bron van voedingsvezels. Met dat gezegd zijnde, zijn er mensen die hun inname van koolhydraten te kijken om verschillende redenen, zoals het op een low carb dieet of omdat ze diabetes hebben of een andere bloedsuiker aandoening. Wat uw reden zou kunnen zijn, door het begrijpen van etiketten van voedingsmiddelen kun je precies bepalen hoeveel koolhydraten je krijgt.

Instructies

•  Ontdek de portie grootte. Elke voedingswaarde etiket op een pakket gaat naar een portie grootte en hoeveelheid porties per container hebben. Kijk voor deze eerste.

•  Zoek de totale koolhydraten. Kijk op het etiket voor de sectie die zegt "totaal koolhydraten." Dit zal de hoeveelheid die in één portie worden.

•  Bepaal het aantal koolhydraten te consumeren. Neem de totale koolhydraten en vermenigvuldigen met de hoeveelheid porties die je gaat om te eten. Bijvoorbeeld, als een zak met krakeling mix heeft 19g koolhydraten per 1/2 cup portie en je hebt 1 kopje of twee porties, zul je 38 gram totaal koolhydraten eten.

•  Trek de vezel. Fiber is een non-impact koolhydraat. Dit betekent dat het geen effect heeft op de bloedsuikerspiegel en wordt het niet verteerd door het lichaam. Dus vind de sectie die zegt "voedingsvezels." Vermenigvuldig dit getal door het aantal porties die je gaat om te eten.

•  Aftrekken suiker alcoholen. Suiker alcoholen zijn ook non-impact koolhydraten en ze kunnen worden afgetrokken van de totale telling carb, als goed. Vermenigvuldigen met het bedrag van porties je zult eten.

•  Nu krijg je uiteindelijke telling. Neem de totale hoeveelheid koolhydraten en trek de vezels en eventuele suikeralcoholen dat er mogelijk. Je hebt nu de bruikbare of "net" koolhydraten voor het product. Bijvoorbeeld: Een drie-serving product met 12 koolhydraten per portie, 2 g vezels per portie en 3g suiker alcoholen zou komen tot 36g, 6g en 9g, respectievelijk, als je gaat om alle drie porties te eten. Als u aftrekken van de vezels en suiker alcoholen, dan krijg je 21 netto koolhydraten.

Hints

  • Wat suiker alcoholen je zou kunnen zien op pakketten zijn mannitol, sorbitol en xylitol. Ze zijn meestal in artikelen zoals snoep, koekjes en energierepen. Netto koolhydraten zijn het tegenovergestelde van non-impact koolhydraten. Dit zijn de koolhydraten die je lichaam eigenlijk niet gebruikt.