Hoe leest Eten Etiketten voor diabetici

Hoe leest Eten Etiketten voor diabetici

Diabetici worden geconfronteerd met een aantal problemen elke dag. Ze moeten hun bloedsuikerspiegel te beheersen, zodat ze geen pieken en dalen hebben. Zij moeten hun vetinname regelen zodat ze niet ontwikkelen cardiovasculaire ziekte. Gewicht is een probleem, als goed. De meer zwaarlijvige een diabeticus, hoe meer kans op complicaties met insuline controle, de mogelijkheden van neuropathie (zenuwbeschadiging), nierfalen en zelfs blindheid. Het lezen van etiketten van voedingsmiddelen is een belangrijke vaardigheid van de diabetische moet leren om te helpen suiker controle en een gezond gewicht te behouden.

Instructies

Hoe leest Eten Etiketten voor diabetici

•  Leer de portiegrootte van belang voor een diabetespatiënt. Een portie koolhydraten 15 gram, waarbij de diabetische moet beperken tot 30 tot 50 gram per maaltijd, afhankelijk van het gewicht, leeftijd en geslacht. Een portie van 1 gram eiwit, waarbij de diabetische moet beperken tot niet meer dan 6 gram per dag. Een gezonde portie vet niet meer dan 3 totale vetten of niet meer dan 1 verzadigd vet, waarbij de diabetische moet beperken gezonde voeding.

•  Controleer de portie op het etiket. De meeste voedingsmiddelen hebben meer dan één portie. Dit is belangrijk voor de diabetische omdat wat een firma uit portie, kunnen twee porties voor een diabetespatiënt. Bijvoorbeeld, één portie zakjes magnetron popcorn zijn twee porties voor een diabetespatiënt. Een mueslireep met twee bars in het pakket is twee porties voor een diabetespatiënt.

•  Controleer de gram koolhydraten en vezels. Als de vezel groter dan 5 gram, aftrekken helft van de vezel van de totale koolhydraten. Als bijvoorbeeld de totale koolhydraten 18 gram, en de vezel 6 gram, aftrekken 3 van de koolhydraten. Dit brengt de koolhydraten 15 gram, een portie koolhydraten.

•  Controleer het vet gram. De diabetische moet kijken vetinname. Vermijd voedingsmiddelen die meer dan 1 gram verzadigd vet per portie en meer dan 3 gram totaal vet per portie. Ook al is een voedsel de woorden, "vetarm", kan het niet zeggen dat het weinig vet voor een diabetespatiënt.

•  Leer de namen van extensieve zoetstoffen. Sucrose is tafelsuiker. Fructose is vruchtensuiker. Suiker alcoholen zijn sorbitol, mannitol, xylitol en Isomalt. Andere suikers zijn corn syrup, vruchtensap concentraat, dextrose en maltose. Als een levensmiddel bevat meer dan vijf gram suiker alcohol, kunt u de helft van de suiker alcohol uit de koolhydraten gram aftrekken. Als bijvoorbeeld de totale koolhydraten 20 gram en de suikeralcohol 10 gram, aftrekken 5 gram van de koolhydraten. Dit zal de koolhydraten à 15 gram of een portie koolhydraten.

Hints

  • Sacharine, NutraSweet, Equal, Splenda en Stevia (Truvia) hebben geen calorieën.
  • Pas op voor laag vet of suiker vrije voedingsmiddelen die rijk zijn aan zout. Pas op voor vet-vrij voedsel. Ze zijn vaak hoger in koolhydraten.