Hoe leest ELISA HIV Test Results

Hoe leest ELISA HIV Test Results

Afkorting voor "enzyme-linked immunosorbent assay" de ELISA HIV test is een van de meest gebruikte en nauwkeurige vormen van HIV screening. Via een aantal stappen, wordt een monster van een detectie antilichaam dat het monster een fluorescent of elektrochemische signaal afgeven als de HIV-1-antilichaam aanwezig is veroorzaakt bevestigd.

Instructies

Lees een algemene ELISA HIV Test Resultaat

•  Lees je ELISA-gebaseerde HIV-test met de hulp van uw arts of de seksuele gezondheid professional dat u de HIV-test gaf.

•  Laat uw arts verklaren de ELISA testproces aan u. Het begint wanneer een monster (bloed, speeksel of urine) op een microtiterplaat geplaatst. Vervolgens werd een reeks coatings en oplossingen worden toegepast om de plaat te binden met het monster van belang voorbereiding van een antilichaam detector moet worden toegepast op de gebonden oplossing.

•  Vraag naar de blokkerende proces, zoals dit geldt voor een ELISA-HIV-test. Deze werkwijze omvat de toepassing van caseïne of andere blokkerende serum aan het monster. Dit zal de absorptie van elk eiwit remmen behalve het gezochte (in dit geval, HIV-1-antilichamen) aan de microtiterplaat.

•  weten dat na het blokkeren, wordt de plaat gewassen, en een antilichaam gebruikt om de aanwezigheid van HIV-1 voorbeeld toegevoegd. Andere antilichamen, die zich op de detectie antilichamen binden, worden toegevoegd voordat de plaat opnieuw gewassen. Substraatmaterialen worden vervolgens toegepast, die zal veroorzaken geen HIV-1 antigenen detecteerbaar met behulp van gespecialiseerde laboratoriumapparatuur worden.

•  Interpreteer uw testresultaten met de hulp van uw arts. De ELISA rapport dat wordt geretourneerd door het laboratorium omvat metingen van de niveaus van het gedetecteerde HIV-1-antilichamen, evenals het aantal keren dat de test werd uitgevoerd. Het moet ook een samenvatting van de andere variabelen die werden gecontroleerd.

•  Verwacht niet dat uw arts meestal niet leest uw resultaten aan u via de telefoon. Ze zal waarschijnlijk eisen dat u haar kantoor te bezoeken, zodat uw resultaten kunnen worden gegeven aan u in persoon. Een positieve HIV-diagnose kan heel traumatiserend, en uw arts heeft hulp beschikbaar zijn in geval uw test een positieve uitslag geeft.

Hints

  • Geen HIV-test is 100 procent accuraat de hele tijd. Vals positieven, waarbij de ELISA-test, worden geretourneerd variërend 0,5-2,2 procent van de tijd. Je moet altijd volgen een onduidelijk of reactief (positief) resultaat met het verdere testen.