Hoe leest elektrolyt Testresultaten

Hoe leest elektrolyt Testresultaten

Elektrolyten zijn essentieel voor fluïdum door het lichaam en de hersenen en zenuw en spierfunctie. Als je ervaart symptomen zoals een droge mond, vermoeidheid, moeite met concentreren en flauwvallen, kunt u een tekort of overvloed aan elementen zoals kalium, calcium of natrium in het bloed te ervaren. Als deze symptomen aanhouden, is het een goed idee om je elektrolyten niveaus getest in een lab.

Instructies

•  Identificeer het type van elektrolyten getest en hoe ze invloed hebben op het lichaam. Wanneer u een typische elektrolyt panel leest, bent u op zoek naar een zekere mate van calcium, natrium, fosfor, chloride, bicarbonaat, kalium en magnesium in het bloed.

•  Leer de metingen en de terminologie die wordt gebruikt om elektrolyten niveaus in de meeste urine en bloedonderzoek te identificeren. De meeste elektrolyten gemeten in mg per deciliter (mg / dl) of milli-equivalent per liter (mEq / l). Zolang je herkent deze termen op de test, zult u weten hoe u uw testresultaten te vergelijken met het bereik voor gezonde mensen,

•  krijg je een lijst van normale elektrolyten niveaus en vergelijk ze met uw testresultaten. Calcium moet liggen tussen 8,5 en 10,5 mg / dl, fosfor moet vallen tussen 2,4-4,1 mg / dl, natrium moet tussen 136-144 mEq / L, chloridegehalte moet tussen 101-111 mEq / L moeten kalium tussenin 3,7-5,2 mEq / L moet magnesium tussen 1,5 tot 2,5 mEq / L en bicarbonaat niveaus zou tussen 1,5 tot 2,5 mEq / L vallen.

•  Neem contact op met uw arts voor meer informatie over hoe u uw testresultaten te lezen te leren. Hoge of lage concentraties van bepaalde elektrolyten indicatie van specifieke ziekten of aandoeningen zoals diabetes, eetstoornissen, uitdroging, lever- en nierziekten, hartziekten en gastro-intestinale problemen.

•  Gebruik de testresultaten van een behandelplan met uw arts te creëren. Als je uitgedroogd bent of je lijdt aan ondervoeding, kunt u een plan om elektrolyten terug te introduceren in uw systeem te ontwikkelen. Als je ervaart een neveneffect van een ziekte, kan uw arts een regelmatige vervanging van elektrolyt programma voor u ontwikkelen. Als u allergisch bent voor een bepaald medicijn, moet u mogelijk om te proberen een paar alternatieven voor een gezondere versie voor u te vinden.

•  Krijg opnieuw getest na een paar maanden. Vraag uw arts om te lezen en bekijk uw resultaten om te zien of je vooruitgang boekt en het balanceren van uw elektrolyten niveaus. Als je dat niet bent, moet je om te komen met een nieuw behandelplan.

Hints

  • Wees niet bang om vragen te stellen - met uw arts is er om te helpen.
  • Minor onevenwichtigheden elektrolyt kan worden behandeld door het drinken van kalium en natrium-rijke sportdranken, of door het eten van bepaalde voedingsmiddelen zoals bananen, groene bladgroenten, selderij en kool.