Hoe leest EKG Printouts

Hoe leest EKG Printouts

Een EKG, ook bekend als een elektrocardiogram (ECG), genereert een grafische voorstelling van de cardiale cyclus. Een ECG meet de samentrekking en ontspanning van de activiteit van het hart. Elektroden, die op het oppervlak van het lichaam worden geplaatst, pick-up activiteit van het hart en het dragen impuls van het hart naar een continu draaiende grafiek. Het interpreteren van de hartactiviteit van een ECG moet worden overgelaten aan de medische professionals. Echter, met de correcte instructie, kan iedereen lezen en interpreteren een printout.

Instructies

Het plotten van de Wave Complex

1 Vraag EKG grafische afdruk.

•  Inspecteer EKG afdruk. EKG resultaten zijn uitgezet op ruitjespapier. De grafiek is ontworpen met 5 mm vierkantjes vet en 1 mm vierkantjes die zijn gelegen binnen de 5 mm vierkantjes. Op de horizontale as, elk 5 mm vierkant vertegenwoordigt 0,2 seconde. De 1 mm pleinen vertegenwoordigt 0,04 seconde. Een EKG resultaat dat niet is uitgezet op de grafiek papier kunnen niet goed gelezen worden.

•  Bepaal de punten die boven spike, of onder de horizontale golfvorm van de EKG. Normale hartactiviteit zal 5 punten die boven spike, of onder het horizontale vlak te tonen. Betrekking tot elke aar zijn uitgezet in sequentie met P, Q, R, S en T. De eerste piek in de uitlezing aangeduid P. De laatste piek in de uitlezing aangeduid T. Bij abnormale hartactiviteit, zachte rondingen kunnen in plaats van scherp worden weergegeven, puntige spikes. In dit geval vindt de piek van elke curve en dienovereenkomstig label.

•  Zoek de P-golf. De P-golf staat voor het begin van de atriale contractie.

•  Zoek de QRS-complex. Het QRS complex bestaat uit drie punten, vertegenwoordigt de ventrikel veranderen van de normale elektrische lading onmiddellijk voor ventriculaire contractie.

•  Zoek de T-golf. De T-golf is het laatste punt van het complex en vertegenwoordigt de ventrikel terugkeert naar zijn normale elektrisch geladen toestand.

•  Bepaal de hartslag. De hartslag wordt berekend door het tellen van het aantal van 5 mm pleinen tussen twee opeenvolgende QRS-complexen, en verdelen dat aantal in 300.

Het bepalen van de normale sinusritme

•  Bepaal de P, Q, R, S en T locaties op de grafiek. Normaal sinusritme zal consequent tonen scherpe, rechtopstaande P golven.

•  Gebruik de 1 mm vierkantjes op de grafiek om de tijd te meten tussen de PR golven. Normaal sinusritme die zich in de PR golven moet meten tussen 0,12-0,20 tweede.

•  Meet de lengte van de tijd tussen de Q, R en S golf. Normaal sinusritme optreedt in het QRS-complex moet meten tussen 0,4-0,10 tweede.

•  Bereken de hartslag door het tellen van het aantal van 5 mm pleinen tussen twee opeenvolgende QRS-complexen, en verdelen dat aantal naar 300. Een normale hartslag ligt tussen de 60 tot 100 slagen per minuut.