Hoe leest Doktersrecept

Het lezen van een doktersrecept of een recept fles is niet moeilijk als je begrijpt wat te zoeken en hoe u de informatie te interpreteren. Geneeskunde flessen zijn vrij eenvoudig, maar een recept van een arts kan moeilijk te begrijpen zijn. Of je medicijnen te nemen, u wordt voorgeschreven iets nieuws, of u afzien recepten, weten hoe je deze items gelezen nauwkeurig is belangrijk.

Instructies

•  Kijk naar handgeschreven recept van uw arts. U zult de naam van de medicatie te zien. Als u een andere dan de medicijnen die u verwacht naam ziet, raadpleeg dan uw arts. De kans is groot dat hij je voorgeschreven een generieke versie van het geneesmiddel dat u verwacht.

•  Let op de Latijnse medische afkortingen geschreven als aanvulling op of in de buurt van de naam van het geneesmiddel. U zult zinnen zoals PRN (als nodig), BID (tweemaal daags), TID (driemaal daags), QID (vier keer per dag), en SID (een keer per dag) te zien. SID is vaker geschreven als QD.

•  Bestudeer uw recept fles op de voet. U de naam van de patiënt geschreven bij de bovenkant van de label, gevolgd door de naam van de medicatie en dosering zien. Onder deze informatie zijn de aanwijzingen voor gebruik. De hoeveelheid en de refill datum zijn onder het gebruik van een routebeschrijving. Contactinformatie voor de apotheek zal er ook zijn. De RX #, gelegen aan de onderkant van de geneeskunde fles, is het nummer van de apotheek gebruikt om omhoog te trekken het recept als je gaat voor een vulling.

Hints

  • Gebruik nooit medicijnen als het label is verwijderd.
  • Gebruik geen medicatie aan iemand anders voorgeschreven niet nemen, ook al heb je dezelfde aandoening.
  • Volg altijd het recept label, zelfs als je voelt dat je nodig hebt om meer dan is voorgeschreven.