Hoe leest Cholesterol Numbers

Artsen raden dat patiënten beginnen te cholesterolgehalte gecontroleerd op de leeftijd van twintig krijgen. Ontdek alle informatie over de geschiedenis van hart-en vaatziekten van je familie, en bereid zijn om vragen over uw dieet, voeding en lichaamsbeweging te beantwoorden om te helpen uw arts met de informatie die zij nodig heeft om uw testen volledig te evalueren in aanvulling op uw cholesterol nummers. Uw testbericht zal uw cholesterolgehalte in milligram per deciliter bloed (mg / dl) te tonen; je zult niet alleen het totaal cholesterol, maar hoeveel goede en slechte cholesterol die je hebt, die zal helpen bij het bepalen van uw risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten te leren.

Instructies

•  Bepaal uw totale cholesterolgehalte in het bloed. Als het lager dan 200 mg / dL, kunt u op een relatief laag risico op coronaire vaatziekten, hoewel dit wel afhankelijk van de LDL (slechte cholesterol) en HDL (goede cholesterol) nummers, en op andere factoren die de gezondheid.

•  Opmerking Als uw totale cholesterol is tussen 200--239 mg / dL, en werken met uw arts om uw risico op hart-en vaatziekten te evalueren, zoals het hoog kan zijn. Echter, een hoge HDL en een laag aantal LDL uw risico te verlagen, zelfs met een totaal cholesterol aantal meer dan 200 mg / dL.

•  Werk samen met uw arts nauwkeurig op een totaal cholesterolgehalte van 240 mg / dL en dan te controleren, omdat dit een hoog risico op hart-en vaatziekten kan betekenen. Een totaal cholesterolgehalte van meer dan 240 mg / dL kan tweemaal het risico op hart-en vaatziekten te creëren.

•  Bepaal de HDL (goede cholesterol) niveaus binnen uw totale cholesterol tellen; minder dan 40 mg / dl voor mannen en 50 mg / dl voor vrouwen verhoogt het risico op hart-en vaatziekten. Een niveau van 60 mg / dl of hoger HDL cholesterol bescherming tegen hart- ziekte.

•  Isoleer uw LDL (slechte cholesterol) niveau. Hoe lager het is, hoe lager het risico op een hartaanval of een beroerte. Het optimale bereik voor LDL is minder dan 100 mg / dL, terwijl het niveau van 160 mg / dL of hoger zijn reden tot bezorgdheid.

Hints

  • Voorzie uw arts met zoveel familiegeschiedenis en lifestyle informatie als je kunt; deze factoren helpen bij het bepalen van uw totale risico op coronaire hartziekten.
  • Denk niet dat alleen maar omdat je het nemen van cholesterol medicatie die je cholesterol problemen zijn opgelost. Blijven ijverig met lifestyle keuzes en doktersbezoeken om cholesterol te controleren.