Hoe lang moet het duren voor een klein wondje te genezen?

Het proces van wondgenezing kunt nemen maanden of jaren

Het genezingsproces doorloopt drie erkende stadia volgens de Wound Care Information Network (referentie 1). Vanaf het moment van verwonding het bloed begint te stollen aan de wond (de ontstekingsfase) afdichten. Twee dagen tot drie weken na het letsel, nieuw collageen en capillairen worden gevormd, en de wondranden samen te trekken (de proliferatieve fase). Voor maximaal twee jaar na het letsel, nieuw collageen vormt littekenweefsel en versterkt de wond (de remodelleringsfase).

Veel factoren hebben invloed op Healing Speed

Snij-en schaafwonden moeten worden gereinigd, behandeld en behandeld met antibiotica crème om het genezingsproces te bevorderen en te beschermen tegen infectie, volgens de Mayo Stichting voor Medisch Onderwijs en Onderzoek (referentie 2). Factoren die kunnen verlengen of bemoeilijkt het genezingsproces omvatten leeftijd en geslacht hormonen, stress, diabetes, zwaarlijvigheid, slechte voeding (referentie 3), medicijnen en roken volgens het Centrum voor wondgenezing en Tissue Regeneration aan de University of Illinois in Chicago (referentie 4).

Bottom Line

Een wond kan ergens tussen een paar maanden en een paar jaar duren om volledig te genezen. Denk aan uw leeftijd, levensstijl, voeding, gezondheid, en of het nu om het even welke medicijnen dat genezing kan verminderen. Het toepassen van de juiste eerste hulp direct na een blessure zal helpen het genezingsproces en voorkomen dat tegen infectie.