Hoe lang kan Hoofdluis leven zonder Body Contact?

Hoofdluizen zijn kleine insecten die leven op de hoofdhuid, waar ook hun eieren leggen. Ze overleven langer als op de hoofdhuid, maar hoe lang kan het hoofd luizen leven zonder contact met het lichaam?

Besmettelijk

Luizen worden vaak tot persoon verspreid van persoon door het delen van persoonlijke items zoals kammen, borstels, mutsen, helmen, sjaals, kleding en koptelefoon. Dieren kunnen een drager voor de luizen, maar de luizen niet lang een dier overleven.

Voortplanting

Vrouwtjes leggen tot 400 eieren in hun levensduur, die wordt gespreid om ongeveer acht eitjes per dag. Deze eieren uitkomen in een tot twee weken.

Life Cycle

Hoofdluis beginnen als lege eieren genaamd neten. Zij hechten zich nabij de wortel van het haar met een stof die als lijm en kan niet worden weggespoeld. Als de eieren uitkomen, de nimfen voeden zich met bloed van de hoofdhuid.

Levensduur

Neten of luizen eieren, kan leven voor maximaal 10 dagen, maar zal moeten voeden met menselijk bloed na het uitkomen. Volwassen luizen kunnen leven voor maximaal een maand op het hoofd van een mens, maar sterven binnen twee tot drie dagen zonder contact met het lichaam. De totale levensduur van luizen is 40 tot 50 dagen, als je de volledige levenscyclus zijn: ei, nimf en volwassen.

Fun Fact

De term "muggenziften" komt van het moeizame proces van het kammen door iemands haar te vinden en verwijderen van luizen en hun eitjes.