Hoe lang kan het rabiësvirus overleven buiten het lichaam?

Definitie

De rabies virus is een lid van de familie Rhabdoviridae virussen, het genus Lyssavirus. Het is een zoogdier-specifiek virus dat gewoonlijk wordt overgebracht door de beet van een geïnfecteerd dier. In de Verenigde Staten, wordt het vaakst aangetroffen bij wilde dieren. Hondsdolheid tast het centrale zenuwstelsel en veroorzaakt de dood in gevallen die niet onmiddellijk wordt behandeld na blootstelling. De algemene regel is dat de dood nabij is eenmaal symptomen beginnen te manifesteren.

Leven en Transmission

De rabies virus zit in het speeksel van de gastheer en de hersenen en centrale zenuwstelsel. Bites zijn de meest voorkomende vormen van overdracht. Het is echter belangrijk te realiseren dat het virus kan blijven zolang blijft in het speeksel en weefsel en niet uitgedroogd gedijen. Sommige gevallen hebben hondsdolheid gedocumenteerd in een dier dat voor langer dan 24 uur dood was geweest.

Levensduur buiten het lichaam

Temperatuur en omstandigheden kan een kleine rol spelen in het variëren van de termijn, maar het rabiësvirus kan niet buiten een gastheer lichaam overleven. Typisch gezien is de rabies virus wordt inactief wanneer buiten het ontvangende lichaam rendered (en gastlichaam materiaal zoals speeksel) voor enkele seconden. Het is nog steeds het beste om voorzichtig te zijn, zelfs indien de dreiging van rabies is niet hoog is.