Hoe lang kan het rabiësvirus Leef Buiten de Host?

Hoe lang kan het rabiësvirus Leef Buiten de Host?

Hondsdolheid is een levensbedreigend virus dat zoogdieren beïnvloedt. Deze besmettelijke ziekte wordt meestal gevonden in wasberen, vleermuizen, coyotes, vossen en stinkdieren.

Wat Is Hondsdolheid?

Rabiës is een dodelijk virus, gevonden in speeksel, dat algemeen wordt overgebracht door de beet van een geïnfecteerd dier. Zelden een infectie treedt op wanneer het speeksel van een besmet dier contacten een open wond of slijmvliezen.

Rabiësvirus

De rabies virus kan alleen worden verzonden wanneer het virus wordt geïntroduceerd wonden, open wonden, slijmvliezen of neuraal weefsel. Het virus buiten de gastheer kan overleven voor slechts een paar seconden. Wees gewaarschuwd echter dat het virus soms levende gevonden bij dieren die dood geweest zijn tot 48 uur.

Hondsdolheid Exposure

Mensen kunnen worden blootgesteld aan het rabiësvirus uit wilde en gedomesticeerde zoogdieren. Als u vermoedt dat u blootgesteld zijn geweest, onmiddellijk een arts raadplegen.

Hondsdolheid Behandeling

Rabiës is een potentieel dodelijke ziekte die onmiddellijk moeten worden behandeld. De behandeling bestaat uit een reeks van vaccins bij de punctieplaats om infectie te voorkomen dat het virus.

Het vermijden van hondsdolheid

Niet te benaderen of raak geen dieren. Als je een dier dat een onvaste gang, agressief gedrag of algemene verwarring heeft te observeren, nemen beschutting tegen het onmiddellijk. Wees er zeker van dat al uw gedomesticeerde dieren rabiësvaccins hebben ontvangen.