Hoe lang kan het Herpes Virus overleven buiten het lichaam?

Het virus dat herpes veroorzaakt komt in twee vormen. Herpes simplex 1 (HSV1) veroorzaakt herpes zweren (koortsuitslag) rond de mond en gebieden boven de taille. Herpes simplex 2 (HSV-2) is genitale herpes en veroorzaakt herpes zweren onder de taille. Het virus wordt overgebracht door blootstelling aan de herpes blister of lichaamsvloeistoffen van een geïnfecteerd individu. HSV2 kan worden gecontracteerd door middel van orale, anale en vaginale seks, en HSV1 kan door zoenen of elk contact met een herpes zere worden overgedragen.

Virus Survival

Volgens de Mayo Clinic en de Centers for Disease Control (CDC), virussen zijn zeer gevoelig voor omgevingsfactoren hen heen en in het algemeen niet buiten het lichaam leven lang. De American College of Gyneacologen dat het herpes simplex virus kunnen leven op oppervlakken tot enkele uren buiten het lichaam. Zorg ervoor dat alle delen van de beschadigde huid die kunnen toestaan ​​dat een virus op uw lichaam binnen te dekken.

Hot Tubs en Zwembaden

Het herpes virus niet goed aanpassen in gechloreerd water, zodat de kans op het vangen van herpes in een warm bad of een zwembad dat goed wordt onderhouden is onwaarschijnlijk. Douche voor en na het invoeren van een hot tub of het zwembad te voorkomen verergeren eventuele huidaandoeningen. Vermijd het invoeren van hot tubs of zwembaden met open herpes zweren of huid breekt als voorzorgsmaatregel.

Toiletten en andere oppervlakken

Volgens drmirkin.com, kan het mogelijk (hoewel onwaarschijnlijk) om het herpes virus samentrekken van wc-brillen of andere plastic zitjes als de omstandigheden precies goed. Als je huid gebroken en komt in contact met de levende HSV virus op het oppervlak, kan het mogelijk zijn om het herpes simplex virus samentrekken deze manier. Omdat herpes simplex buiten het lichaam kan leven voor een korte periode, gebruik wc wandbekleding in openbare badkamers waar mogelijk, en aanraking met de huid in een openbare zithoek vermijden.