Hoe lang kan het Hepatitis C Virus Leef buiten het lichaam?

Volgens de Centers for Disease Control en Prevention (CDC), kan het hepatitis C-virus live op kamertemperatuur oppervlakken buiten het lichaam van de 16 uren tot vier dagen.

De Feiten

Hepatitis C is een besmettelijke leverziekte --- een milde ziekte die een paar weken of een chronische ziekte die leidt tot ernstige leverproblemen, zoals cirrose (verlittekening van de lever) of leverkanker duurt.

Transmissie

Het hepatitis C virus wordt verspreid door contact met besmet bloed. Je kunt niet de ziekte van voedsel of toevallige aanraking, zegt de CDC.

Risico

Volgens de CDC, mensen met een verhoogd risico voor hepatitis C zijn onder injectie drugsgebruikers en ontvangers van donorbloed, bloedproducten en organen voor het screenen van bloed begon in 1992. Het kan worden doorgegeven van moeder op ongeboren baby's, en door niet-steriele instrumenten gebruikt in tatoeages of piercings. Dialysepati├źnten voor vele jaren, werkers in de gezondheidszorg en HIV-ge├»nfecteerde personen zijn ook in gevaar.

Het voorkomen

Om de verspreiding van hepatitis C te voorkomen --- in aanvulling op het vermijden van contact met zichtbaar bloed --- de McKinley Health Center adviseert tegen het delen van naalden, scheermesjes, tandenborstels of doorboord oorbellen, of het plegen van onbeschermde seks.

Overwegingen

Opruimen bloed morsen door het dragen van handschoenen en het gebruik van bleekmiddel 1:10 verdund met water, aldus de CDC.